![]() |
"Bir Kaz Göndersem Yolar Mısın???" |
![]() |
![]() |
#1 |
mate
|
![]() "Bir Kaz Göndersem Yolar Mısın???""Bir Kaz Göndersem Yolar Mısın???" Çok soğuk bir kış günü padişah, tebdili kıyafet gezmeye karar vermiş ![]() Yanına baş vezirini alıp yola çıkmış ![]() ![]() ![]() Bir dere kenarında çalışan yaşlı bir adam görmüşler ![]() ![]() Adam elindeki derileri suya sokup, döverek tabaklıyormuş ![]() "Padişah", "ihtiyarı" selamlamış ![]() " Selamünaleyküm ey piri fani ![]() ![]() ![]() " Aleykümselam ey serdar'ı cihan ![]() ![]() ![]() Padişah sormuş ![]() " Altılarda ne yaptın ?" " Altıya altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor ![]() ![]() ![]() Padişah gene sormuş ![]() " Geceleri kalkmadın mı ?" " Kalktık ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() " Bir kaz göndersem yolar mısın ?" " Hem de ciyaklamadan ![]() ![]() ![]() Padişahla baş vezir adamın yanından ayrılıp yola koyulmuşlar ![]() Padişah baş vezire dönmüş ![]() " Ne konuştuğumuzu anladın mı ?" " Hayır padişahım ![]() ![]() ![]() ![]() " Bu akşama kadar ne konuştuğumuzu anlamazsan kelleni alırım ![]() Korkuya kapılan baş vezir, padişahı saraya bıraktıktan sonra telaşla dere kenarına dönmüş ![]() Bakmış adam hala orada çalışıyor ![]() ![]() ![]() " Ne konuştunuz siz padişahla ![]() ![]() ![]() Adam, baş veziri şöyle bir süzmüş ![]() " Kusura bakma ![]() ![]() ![]() ![]() Baş vezir, yüz altın vermiş ![]() " Sen padişahı, serdar'ı cihan, diye selamladın ![]() Nereden anladın padişah olduğunu ![]() ![]() ![]() " Ben dericiyim ![]() ![]() ![]() Vezir kafasını kaşımış ![]() " Peki, altılara altı katmayınca, otuz ikiye yetmiyor ne demek ![]() ![]() ![]() Adam, bu soruya cevap vermek için de bir yüz altın daha almış ![]() " Padişah, altı aylık yaz döneminde çalışmadın mı ki, kış günü çalışıyorsun, diye sordu ![]() Ben de, yalnızca altı ay yaz değil, altı ay da kış çalışmazsak, yemek bulamıyoruz dedim ![]() Vezir bir soru daha sormuş ![]() ![]() ![]() " Geceleri kalkmadın mı ne demek ?" Adam bir yüz altın daha almış ![]() " Çocukların yok mu diye sordu ![]() ![]() ![]() Evlendiler, başkasına yaradılar, dedim ![]() ![]() ![]() Vezir gene kafasını sallamış ![]() " Bir de kaz gönderirsem dedi, o ne demek ![]() ![]() ![]() Adam gülmüş ![]() ![]() ![]() =Alıntıdır ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : "Bir Kaz Göndersem Yolar Mısın???" |
![]() |
![]() |
#2 |
bukettt
|
![]() Cevap : "Bir Kaz Göndersem Yolar Mısın???"Daha önce okumuştum,çok güzel=) Teşekkürler ![]() |
![]() |
![]() |
![]() |
Cevap : "Bir Kaz Göndersem Yolar Mısın???" |
![]() |
![]() |
#3 |
efobedo
|
![]() Cevap : "Bir Kaz Göndersem Yolar Mısın???"adam veziri iyice soymuş :sm_biggrin:
![]() Sizin yanınızdan asla ayrılmayacağım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Zihnimin derinliklerindeyaptığım kazılarda onca yılın çöpleri yatılıOnların içinde binlerce ölümsüzlük ölümü görmüş-Yunus Özyavuz Bebeğim Öldü |
![]() |
![]() |
|