![]() |
Yusuf Halaçoğlu Özgeçmişi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yusuf Halaçoğlu ÖzgeçmişiYusuf Halaçoğlu Hayatı Yusuf Halaçoğlu Biyografisi Yusuf Halaçoğlu Özgeçmişi Yusuf Halaçoğlu mhp 1949 yılında Adana’nın Kozan ilçesinde dünyaya geldi ![]() ![]() 1974 yılında aynı üniversitede Yeniçağ Tarihi Kürsüsü’nde asistan, 1978 yılında “XVIII ![]() ![]() 1982′de Yardımcı Doçent, Nisan 1983′te de “Osmanlı İmparatorluğu’nda Menzil Teşkilâtı ve Yol Sistemi” isimli doçentlik tezini hazırlayarak doçentliğe yükseldi ![]() 1983-84 öğretim döneminde bir yıl süreyle 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 41 ![]() ![]() 1986 yılında Marmara Üniversitesi Atatürk Eğitim Fakültesi Sosyal Bilimler Eğitimi Bölümü’ne geçti ![]() ![]() ![]() ![]() 1989 yılında Başbakanlık Devlet Arşivleri Genel Müdürlüğü Osmanlı Arşivi Daire Başkanlığı’na tayin edildi ; 17 Aralık 1990′da da Genel Müdür Yardımcılığına getirildi ![]() Bu sırada, Osmanlı Arşivi’nin otomasyonunu başlattı ![]() ![]() ![]() 23 Ekim 1992′de Rektör vekili ve Kasım 1992′de tekrar rektör yardımcılığında bulundu ![]() ![]() 23 Temmuz 2008 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararla, Türk Tarih Kurumu Başkanı Prof ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|