Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
bartolomeu, dias, kimdir

Bartolomeu Dias Kimdir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Bartolomeu Dias Kimdir

Bartolomeu Dias hayatı

Bartolomeu Dias biyografisi

Bartolomeu Dias Hakkında Bilgiler

Bartolomeu Dias (Ölümü: 1500): XV yüzyılda yaşayan kâşif Prens Henri’nin ölümünden sonra Hint yolu araştırmaları durmuştu Portekiz kralı, devrinin ünlü kaptanlarından olan Bartelmi Diaz’a, Hin-distan yolu araştırmalarına devam etmesini em-retti, Bartelmi Diaz, ün ve servet kazanmak he-vesinde olduğundan, kralın teklifini sevinçle ka-bul etti

Bartolomeu Dias yolculuk

Kral, bu araştırma için, iki karaval ile yük taşıyacak üç gemi verdi Bartelmi Diaz, beş ge-mi ile yola çıktı Batı Afrika kıyılarından gü-neye doğru ilerlemeye başladı Günler, haftalar geçtiği halde Afrika’nın sonu gelmiyordu Bu yüzden gemiciler arasında homurtular oluyordu Fakat yiğit kaptan, buna kulak asmadı Sonun-da Afrika’nın güneyine geldi (1487) Burasını da dolaşıp, Hint Okyanusu’na geçmeye çalıştı Şid-detli fırtınadan dolayı daha ileri gidemedi Bu yüzden Afrika’nın güneyine «Fırtınalar Burnu» adım koydu Dönüşte, sevinçli haberi Portekiz kralına duyurdu Kral çok memnun oldu Yalnız diğer gemicileri ve kaptanları korkutmamak için, Bartelmi Diaz’ın koyduğu «Fırtınalar Burnu» adını «Ümit Burnu»na çevirdi Bugün de bu ad kullanılmaktadır Diaz, keşfinden 13 yıl sonra öldü

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com