Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Biyografiler

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
francisco, kimdir, pizarro

Francisco Pizarro Kimdir

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Francisco Pizarro Kimdir

Francisco Pizarro Kısaca Hayatı

Francisco Pizarro Biyografisi

Francisco Pizarro Hakkında Kısa Bilgi

Francisco Pizarro (c 1475 – 1541) – İnkaların kentlerini ele geçiren İspanyol kâşif

Francisco Pizarro (d 1475 - ö 13 Ekim 1541), Peru'daki İnka topraklarını ele geçiren (1531 - 1533) İspanyol işgalci komutanı İspanya'da dünyaya gelen dört çocuklu fakir bir ailenin eğitim görmemiş ve yoksul çocuğudur Babası kraliyet donanmasında bir kaptandır ve Konkistador (fatih) ruhuna bu sayede bürünmüştür Keşfettiği Peru'da yaptıkları evrensel olarak bir vahşet olarak nitelendirilirken Avrupa halkınca bir kahraman olarak gösterilmiştir Pizarro, Peru civarında faaliyet gösteren diğer bir İspanyol komutan Diego de Almagro ile mücadelesinde onu öldürtmüştür Almagro'nun yerine geçen oğlu II Diego de Almagro, babasının intikamını almak için yirmi zırhlı savaşçı ile Pizarro'nun sarayını basmış ve onu öldürmüştür

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com