![]() |
Amr Bin Mürre Kimdir Hayatı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Amr Bin Mürre Kimdir HayatıAmr Bin Mürre Kimdir Amr Bin Mürre Kimdir Biyografi Amr Bin Mürre Asrının meşhûr hadîs âlimlerinden ![]() ![]() Amr Bin Mürre'nin Doğum târihi bilinmemektedir ![]() Hicretin 116 (m ![]() ![]() Sa’id bin Müseyyeb, Abdurrahman bin Ebî Leyla, Abdullah bin Hâris, Amr bin Meymûn ve diğer âlimlerdir ![]() ![]() ![]() ![]() Amr bin Mürre’den, kendi oğlu Abdullah, Zeyd bin Enise, Kays bin Rebî’, İmâm-ı A’meşİdrîs bin Yezîd, Husayn ve diğer hadîs alimleri hadîs-i şerîf rivâyet etmiştir ![]() Abdurrahman bin Mehdî O’nun hakkında şöyle demiştir O Kûfe’de yetişen hadîs hâfızlarından biridir ![]() Mürre’yi namaz kılarken gördüm ![]() ![]() Süfyân-ı Sevrî der ki; Mis’ar’a: “Gördüğün kimselerin en fazîletlisi kimdir?” diye sordum ![]() bin Mürre’den daha fazîletli bir kimse görmedim ![]() olundu derdim” dedi ![]() ![]() Amr bin Mürre’nin huzurunda ders okuduğum sırada hep “Yâ Rabbi! Beni, seni tanıyanlardan ve emrine uyanlardan eyle” diye duâ ederdi ![]() Meysere de, “Biz Amr bin Mürre’nin cenâzesinde bulunduk, o çok hayırlı ve üstün bir zât idi ![]() ![]() Amr bin Mürre (r ![]() ![]() ![]() emirlerine uyup, yasakladıklarından sakınan mü’minin yüzü kara çıkmaz ![]() Kim dünyâya yönelip, dünyâlık peşinde koşarsa ahiretini yıkar ![]() dünyâya düşkün olmaktan kurtulur ![]() ![]() “Şeytan der ki; insan kızdığı zaman ben yanına yaklaşırım, sevindiği zamanda kalbine vesvese veririm ![]() ![]() İmâm-ı A’meş, Amr bin Mürre yolu ile gelen rivâyette Abdullah bin Hâris şöyle anlattı: Bir kimse bir cemaate selâm verirse, onun derece itibari ile fazîleti vardır ![]() kimseler onun selâmına karşılık vermezlerse melekler onun selâmına karşılık verir, öbürlerine de lanet eder ![]() |
![]() |
![]() |
|