Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Eğitim - Öğretim - Dersler - Genel Bilgiler > Eğitim & Öğretim > Edebiyat / Dil Bilgisi

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
açıklaması, ahfeşin, baş, deyiminin, keçisi, sallamak

Ahfeş'in Keçisi Gibi Baş Sallamak Deyiminin Açıklaması

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Ahfeş'in Keçisi Gibi Baş Sallamak Deyiminin Açıklaması

Ahfeş'in Keçisi Gibi Baş Sallamak Deyiminin Anlamı

ahfeş in keçisi gibi baş sallamak

Ahfeş'in Keçisi Gibi Baş Sallamak Deyimi

1karşısındaki insanın ne dediğini anlamadan,dinlemeden kafa sallayan insanlar için kullanılan bir deyimdir bu deyimin öyküsünü dinlemek isteyenler vardır elbet buyrun bakalım

arap bilgilerinden ahfeş, küçük bir çocukken çalıştığı dersler aklına daha iyi girsin diye bunları önüne gelen herkese anlatırmış tabii insanlar ahfeş`in sürekli kendilerine çalıştığı dersleri anlatmasından bıkmış ahfeş`in yakaladığı kişiyi kolay kolay bırakmadığını bilen insanlar, onu görünce bir bahane bulup, koşarak yanından kaçmaya başlamışlar

ahfeş bakmış bu böyle olmayacak pazardan bir keçi almış ve derslerini ona anlatmaya başlamış fakat işin havasına daha da girmek için keçinin boynuna bir ip bağlamış ahfeş her sözünün sonunda keçinin evet anlamında başını sallaması için keçinin boynundaki ipi çekmeye başlamış bir süre sonra keçi kendini bu işe o kadar kaptırmış ki, ahfeş`in her sözünün sonunda kendiliğinden başını sallamaya başlamış

o gün bugündür de karşısındaki insanın ne dediğini anlamadan, dinlemeden kafa sallayan insanlar için bu deyim kullanılır

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com