Kuyuya Atılan Taş |
12-19-2007 | #1 |
[KAPLAN]
|
Kuyuya Atılan TaşTaşı atan her kimse çok akıllı mıdır bilmiyorum ama deli olmadığı kesin Yok yok, çok akıllı da olamaz Bu yargımızın nereden kaynaklandığını yazının ilerleyen satırlarında açıklamaya çalışacağız Neler olup bittiğini ayrıntılarıyla yazmaya gerek yok, zaten hepsi gözümüzün önünde cereyan etti Hatırlanırsa, birkaç hafta önce Kenan İskender’in bazı açıklamaları üzerine yazdığımız bir yazıda, “…seçmen tercihinin kutsallık ya da dokunulmazlığı da bulunmamaktadır Demagoji her zaman demokrasinin yumuşak karnı olmuştur Son kongrede “stat ve yıldız futbolcu vaadi”nin seçimi kazandığı herkesin malûmu olup, bugün gelinen nokta bu tercihin acı bir demokrasi dersi halini aldığını en açık bir şekilde göstermiştir ” Şeklinde ifadeler kullanmıştık Trabzonspor’da üye sayısı paralelinde oy kullanma hakkına sahip delege sayısı da artmaya başlayınca, işte bu demagoji faktörü doğru orantılı olarak ön plana çıkmaya başladı Şimdi kanunu, tüzüğü bir yana bırakın, neden ertelendi bu kongre? Ya da şöyle soralım, ertelemenin gerçek sebebi hakkında genel kanaat nedir? Mevcut yönetim zaman kazanmak istedi, eninde sonunda önüne konacak sandığa bugünkünden daha iyi bir bilançoyla gitmek için bütün gücünü seferber edecek… Örneğin yeni stad yapımında somut gelişmeler olacak, takviye transferlerle saha sonuçlarında iyileşme kaydedilecek, seçmen yakın gelecekte daha iyi bir Trabzonspor için umutlanacak Böylece mevcut yönetim devam da etse, bırakıp gitse iyice hırpalanan itibarını yeniden kazanmış olacak Sizleri bilmem ama bütün bunlar bana Türk demokrasi tarihindeki gelişmeleri hatırlatıyor Yeni stad ve yıldız futbolcu vaadi benim kafamda derhal (hiçbir zaman yerine getirilmemiş, zaten getirilmesi de mümkün olmayan) “iki anahtar” vaadiyle örtüşüyor Demokrasi dediğiniz kavram, öyle kolay kolay hazmedilemez, bünyeye yerleşemez Epeyce emek sarfetmeniz, bedel ödemeniz gerekir Meşrutiyet dönemini saymazsanız, Türk demokrasisi 60 yaşını henüz geçmiştir ve bu süre zarfında ülke neler neler görmüştür Trabzonspor da görecektir Hiçbir şey olmazsa seçmen iradesi manipüle edilmeye, eğilip bükülmeye çalışılacaktır, bugün olduğu gibi İmdi… Karamsar olmaya mahal yoktur, çünkü cin artık şişeden çıkmıştır Dediğimiz gibi sandık eninde sonunda ortaya gelecektir ve Trabzonspor taraftarı kör değildir, ***** hiç değildir Bir önceki seçimde meydana gelen standart sapmadır, o kadar olur Biz geçmişte adaysız kongreler de gördük Su akar yatağını bulur, kimse endişelere garkolmasın, karalar bağlamasın Karanlığın en koyu olduğu zaman, şafağın en yakın olduğu zamandır Benim merak ettiğim, kuyuya taşı atan(lar), Türk demokrasi tarihini, bu tarih boyunca olup bitenleri, seçmen iradesini manipüle etmeye çalışmanın nelere mal olduğunu, boomerang gibi geri döndüğünü benim kadar da bilmiyorlar mı? Sanırım Trabzonlu kimliğini yeterince analiz edememişler, başkalarıyla karıştırıyorlar… Bülent ŞİRİN BordoMaviNet |
|