|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
bilgisayarlar, çekirdekli, dizüstü, geliyor, intelden, işlemciler, kanatlanacak, mobil |
![]() |
Dizüstü Bilgisayarlar Kanatlanacak; İntel'den 4 Çekirdekli Mobil İşlemciler Geliyor |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dizüstü Bilgisayarlar Kanatlanacak; İntel'den 4 Çekirdekli Mobil İşlemciler Geliyor4 çekirdekli (Quad Core) işlemcilerini pazara süren ilk firma olan Intel aynı başarıyı dizüstü bilgisayar tarafında da kazanmak istiyor ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bilindiği gibi işlemci devi Intel yılın son çeyreği itibariyle 45nm üretim üretim teknolojisine sahip işlemcilerini endüstrinin beğenisine sunacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Penryn QC olarak ta ifade edilen dizüstü bilgisayarlara yönelik olarak Intel'in hazırlayacağı 45nm üretim teknolojisine sahip 4 çekirdekli ilk işlemciler temel özellikleri ve teknik alt yapıları ile masaüstü için hazırlanan 45nm Penryn işlemcilerine yakın olmak ile birlikte özellikle güç tüketimi ve termal konulardan doğal olarak farklılıklara sahip olacaklar ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() 4 çekirdekli ilk mobil işlemcilerin yanı sıra Intel, 45nm üretm teknolojisine sahip çift çekirdekli mobil Penryn işlemcilerini de pazara sunacak ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() [b] Kaynak: Donanımhaber |
![]() |
![]() |
|