![]() |
Geforce 8800Gtx Testleri Ortaya Çıktı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Geforce 8800Gtx Testleri Ortaya ÇıktıEkran kartı piyasasının iki hakim firmasından biri olan Nvidia'nın uzun süredir üzerinde çalıştığı 8 ![]() ![]() ![]() ![]() Resim dailytech ![]() ![]() Öncelikle G80'i biraz hatırlamak gerekirse, Vista ile birlikte gelecek olan DirectX 10 ve Shader Model 4 ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Resim dailytech ![]() ![]() Nvidia'nın G80 ile üzerinde durduğu önemli noktalardan biri de Quantum Fizik motoru ![]() ![]() ![]() ![]() Test Sistemi; Intel Core 2 Extreme QX6700 ( 4 Çekirdekli - Quad Core) NVIDIA nForce 650i SLI 2x1GB PC2-6400 NVIDIA GeForce 8800GTX PowerColor ATI Radeon X1950 XTX Western Digital Raptor 150 Testlerde Kullanılan Uygulamalar; 3D Mark 2006 Half Life 2: Lost Coast Quake 4 PreyTest sonuçları gerçekten ortada ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Nvidia'nın G80 ve Ati'nin R600 grafik işlem üniteleri hakkında yaz aylarından beri performanstan ziyade özellikle güç tüketimlerine yönelik birçok söylenti çıktı, çeşitli spekülasyonlar yapıldı ki sadece bu grafik çekirdeğine sahip ekran kartlarının tek başlarına yük altında olmadan bile 300 watt güç tüketeceği söylentileri çıkmıştı ![]() ![]() Görüldüğü gibi bekleme konumunda Nvidia'nın yeni grafiik işlem ünitesine (GPU) sahip olan GeForce 8800GTX'in güç tüketimi Ati'nin X1950XTX'inden %24 daha fazla ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Daha farklı ve detaylı testler çok yakında çıkacaktır ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Not: Nvidia'da 80nm üretim teknolojisi hakkında da bazı gelişmeler var ![]() ![]() Not-2: Nvidia'nın G80'i çıkarmaya hazırlanması, Intel'in ise 4 çekirdekli yeni işlemcisini piyasaya sürme arefesinde olması, birçok oyunucunun rüyalarını süsleyen özel üretim oyun bilgisayarlarında da değişimlere neden oluyor ![]() ![]() * 2x Geforce 8800 GTX * Su Soğutma * Asus P5N32-SLI Premium WiFi-AP (1066 FSB Conroe) * Intel Core 2 Quad QX6700 Extreme (4x2 ![]() * Patriot DDR2-1066 2x1024MB ELK gibi temel donanımların yanı sıra birçok kişinin almak isteyipte alamadığı diğer donanımların örneklerini görebilmekte mümkün ![]() ![]() [b] Kaynak: Donanımhaber |
![]() |
![]() |
|