07-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
- Çocuklar Da Teknoloji İstiyor - İlgi Alanlarına Göre Farklı Seçenekler
Yalnızyiğit, oyun sevmeyen çocukların ise kişisel bir dizüstü bilgisayara sahip olmak istediğini; kendi dijital müziklerini yapabilecekleri ekipmanları, dijital bir fotoğraf makinesi, mp3 ya da mp4 çalar, interaktif eğitim paketleri, kaliteli ses sistemleri gibi donanım ve yazılımlara ilgi duyduğunu kaydetti
Bu kitlenin en büyük tercihlerinin başında eskiden yüzlerce kaset ya da CD'ye sığan eğitim paketlerinin tek bir DVD'ye sığması ile oluşan görsel video anlatımlı interaktif eğitim paketleri geldiğini kaydeden
Yalnızyiğit, "internet üzerinden 20 YTL civarında sipariş verilebilen bu paketleri kullanabilmek için büyük boy bir LCD monitör, kaliteli bir kulaklık ya da 51 kanal ses sitemi gerekiyor Bu kapsamda 100-150 YTL fiyatlı ses sistemleri tercih edilebiliyor" dedi
Yalnızyiğit, donanımlardaki birinin modelinin yükseltilmesinin daha sonra bağlantılı sistemlerde de yenilemeye yönlendirdiğini ve bu sürecin bilgisayar kasasının kaldırabileceği noktaya kadar gittiğini, ardından da yenisinin alınması noktasına gelindiğini, böylelikle de geleneksel oyuncaklara göre fiyatların katlanarak arttığını anlattı[/b]
Kaynak: Chip Dergisi
|
|
|