Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Bilgisayar,Teknoloji & İnternet Dünyası > Yazılım & Donanım

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
chakra, enermax, incelemesi, lianli, pc007

Lian-Li Pc-007 Fb Plus İi İncelemesi + Enermax Chakra

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Lian-Li Pc-007 Fb Plus İi İncelemesi + Enermax Chakra

Malzeme:100% alüminyum malzeme

- Renk:Siyah ve beyaz olarak iki seçenek

- Fanlar:Çift öne ve arkada olmak üzere 120mm mavi ledli fan

- Yan Panel:Transparan yan panel ve sessiz 25cm yan fan

- Additional top 80mm fan mounting position (not included)

- Ön Panel: 2xUSB, 1xFirewire 1xKulaklık 1xMikrofon

- Sökülebilir parçalar: ön panel ve power supply levhası

- Sürücü Yuvaları: 4 x 525" (exposed), 2 x 35" (exposed), 3 x 35" (hidden)

- Ölçüler: 210x450x490 mm ( W,H,D)

- Power supply: Yok

- Garanti: 1 Yıl

Kasaya yüksekten yani fotoğrafı geriden ele alacak olur isek uzaklaşıp kasanın çok fazla güzel yanı olduğu gibi eksileride yok değilenermax ile karşılaştırmadan önce + ve - yönlerini yazmadan önce kendi yorumum kasa çok güzel ve tam bir işçilik harikasıKasanın komple alüminyumdan olması ilk olarak aklıma elimizi keseceği yer çok fazladır olmuştu fakat kasayı elime alınca şok oldum zorla sürtsem bile hiçbir yeriyle kesemem herhaldeHakikaten burda işçilik konuşuyorKasanın sadece dışında değil içinede özenmiş Lian Li çalışanları nasıl ki asus kasalar çok güzeldir her ne kadar malzemesi kaliteli olmasda güzeldirAma içine baktığınızda hüsran sarar dört bir yanınızı ama Lian Li de böyle bir şey yok kesinlikle içine dışından bile daha fazla özenilmiş

Kasanın çok ağır olacağını düşünmüştüm fakat aklıma gelmedi komple alüminyum olan bir kasa ağır olmaz zatenHafifliği sağlamlıkla birleştirmeleri hakikaten çok başarılı

Enermax ile karşılaştırmadan resimelrine bakmadan önce +/- leri

Benim gözümden kasanın artıları eksileri

+ %100 saf alüminyum malzeme

+ Kusursuz işçilik

+ Mat siyah yıpranmaz siyah boya

+ Ön ve arka 12 cm lik bilyalı fanlar

+ Yan 25 cm çapında fan

+ Üst kısıma istenirse fan takılabilmesi

+ Geniş iç hacim ve kullanılabilirlik

+ Tüm fanlar çok sessiz ve hepsi bilyalı

+ Çıkarılabilir PSU arak kapağı

+ Hdd lerin soğutulması için 12 cm fan

+ Hdd ler için ayrı kısım

+ Çok fazla vida özel tornavida ve kullanım kitapçığı

- e-sata için ön panelde yer yok (gerçi çoğu kasada yok)

- 25 cm lik fan için ayar yok (dışarı yada içeri üflemesi için)

- Çizilmelere karşı dikkat edilmesi şart

- Gizli bir 5,25 yuvası yok

- Vidasız kullanım yok (Komple alüminyum olan bir kasada bunu uydurmaları zor olabilirdi zaten)

Sizinde gördüğünüz gibi hemen hemen aynı boyutlardalar bu resim de ilk göze batan fark Lian Li nin şeffaf yan kapağından içerisinin gayet net ve güzel görünmesi fakat bunun Chakra da olmamasıFakat bu eksisinin yanında Chakranın artısı ise ayarlanabilir bir fana sahip olmasıYine bir eksi daha bana göre tabi Lian Li nin ön paneli bana çok daha sade ve asaletli gelirken Chakra nın ki biraz daha asi biraz daha saldırgan geliyorTabii bu tartışlabilir zevk meselesi

Burdada yine Chakra nın hem bir artısı artı olduğu kadarda eksisi geliyorÖn paneli gözenekli olduğundan içeriye hava alıp vermesi çok güzel ve bu soğumaya yardımcı oluyor fakat bunun yüzünden bu gözenekli kısımlar toz yapıyor bir süre sonraBuna karşılık Lian Li nin ön panelde açık olan yeri son derece küçük Chakra ya göre

Burda da iki dev fanı görüyoruzİkiside son derece başarılılar soğutma ve karizma konularında

Arkalarına baktığımızda Lian Li nin biraz daha geniş olduğunu görüyoruz (14 cm kadar) ve burda Chakranın vidasız bağlantıları dikkat çekerken Lian Li de bu bir eksi olarak karşımıza çıksa da ben biraz eski kafalık yapıp Lian Li nin bağlantısını yani eski vida tipini daha başarılı buluyorumPci ları kapatan alüminyum parçalar o kadar güzel atmaya kıyamam onları

Üstten bir çekimde de size malzemelerini göstermek istedim fakat pek başarılı olamadım sanırım dijital makinanın olmayışı sorun oluyorBurda da Lian Li nin artısı üste fan takılabilmesi

Diyeceksiniz bu ne alaka ama göstermek istediğim Lian Li nin hiç görünmeyen bir yere bile kaliteli yaklaştığıdırTabii Chakranın kide kötü değil ama

Kasaların +/- lerini karşılıklı yazmıyorum çünkü fotoğraflardan bakarak zaten bir sonuç çıkaracaksınızdırZaten birinin eksisi kimine göre artı olabilirBu iki kasanın hangisi derseniz tam net oalrak bu daha iyi diyemem ama malzeme kalitesi açısından Lian Li nin açık ara önde olduğu aşikardırFakat Lian Li darbelere çizilmelere Chakra kadar dayanıklı durmuyor o yüzden Lian Li alacaklar kasalarını koyacakları yeri iyi seçmelilerLian Li nin birartısı da kasa ile beraber gelen bilyalı 12 cm fanlarBu fanlar Chakra da yok almanız gerekiyorBu da size ek olarak maliyet demek oluyorKasaların hemen hemen aynı fiyat olduğunu düşünürsek bu güzel bir artı sağlayacaktır

Chakranın gizli 5,25 lik iki bölmeside mesela bana göre bir artı bu Lian Li de yokAynı şekilde e-sata nın da olmayışı Lian Li için bir eksiBen şu an ablama Chakra yı verip Lian-Li yi kendime alsammı diye düşünüyorum fakat karar vermiyorum Dediğim gibi her iki kasanında artısı eksisi var ama genel olarak bakacak olursak:

Malzeme kalitesi - işçilik - geniş iç hacim - 12 cm iki adet fan - %100 komple alüminyum: Lian Li

e-sata - ayarlanabilir 25 cm fan - darbelere daha fazla dayanıklılık - kısmen vidasız montaj: Enermax Chakra

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com