07-28-2012
|
|
Prof. Dr. Sinsi
|
İeee 1394A Nedir?
IEEE 1394a bilgisayar ve görsel-işitsel ekipman için adaptör kablosunun bir türüdür Bu benzersiz fişler şeklinde olan bu yüksek hızlı veri aktarımı yardım Birçok enkarnasyonları kurtulan sonra, bu bağlayıcı teknolojinin birçok formlarda standart adaptör haline gelmiştir Kablo FireWire, i LINK ve vaşak gibi farklı isimler tarafından bilinen, ancak aynı biçimde ve aynı amaçla olursa olsun başlık hizmet vermektedir
IEEE 1394a kablosu Apple Inc tarafından Küçük Bilgisayar Sistemi Arabirimi (SCSI) otobüs yerine veri aktarım kablosu olarak 1980li yıllarda geliştirildi Sony Corp, Texas Instruments Inc ve diğer teknoloji firmalarından Mühendisleri da kablo gelişiminde yardımcı oldu Yıllar boyunca, birçok değişikliğin, ancak gelmifltir 1394a en popüler 1990larda ve 2000lerde, kablo müzik yapımcıları yılında Universal Serial Bus (USB) veri transferi tercih edilen yöntem olarak kablo aşan, ama umut patent tie-ups fiyatı yüksek tutulur ve bu nedenle geniş alet değildi Bu yüksek patent ücreti düşmüştür ve popülerlik bir artış keyif aldım fakat yine de USB aşmış değil
IEEE 1394a adaptörü popüler USB kabloları gibi büyük görünüyor ama önemli bir farkı vardır Kablonun bir ucu USB fişleri bilinen dikdörtgen metal girişi görünüme sahiptir ve yaklaşık aynı büyüklükte, ancak iki değiştirilemez ve birbirlerinin liman içinde uygun düşmemektedir kablosunun diğer ucunu nereye paylaşımı benzerlikler durdurmak ikisidir USB kablosu, ama iki eş biten bir FireWire kablosu pinky parmak ucu daha küçüktür tersi bir sonu yoktur IEEE 1394a Bu özel bölüm, dijital cihazlarda olarak kameralar gibi az yer kaplar için geliştirilmiştir
Çoğu bilgisayar işletim sistemleri, ancak IEEE 1394a kabloları desteği bazı insanlar bunu Macintosh bilgisayarlar yapmak bu teller daha hızlı kişisel bilgisayarlar (PC) dan gelen verileri indirmek inanıyorum Olursa olsun sistem, cihazlar çeşitli bilgisayarlara veri aktarmak için bu kablolar kullanın ses ve görsel veri karışımı çünkü kablolar video kameralar düşünülerek, geliştirilen aerodinamik bir şekilde transfer için gereklidir Daha yakın zamanlarda, kablolar dijital kameralar için bir bilgisayara fotoğrafları indirmek için uyarlanmıştır Son zamanlarda, yüksek çözünürlüklü kablo kutuları televizyonlarda, dijital sinyal aktarımı için IEEE 1394a arayüzü kullanarak başladı
|
|
|