Yöresel Yemek Tarifleri - Kayseri Mantısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Tarifleri - Kayseri MantısıYöresel yemek tarifleri - Kayseri Mantısı Kayseri Mantısı Kayseri Mantısı KAÇ KİŞİLİK: 6 HAZIRLAMA SÜRESİ: 55 dk PİŞME SÜRESİ: 20 dk Malzemeler: 3 su bardağı un 1 yumurta 1 tatlı kaşığı tuz 1 kahve fincanı su İç malzeme için: 200 gr kıyma 1 soğan Tuz, karabiber Üzeri için: 30 gr tereyağı 1 çorba kaşığı salça Toz kırmızı biber, tuz, nane 5 diş sarımsak 2 su bardağı yoğurt Hazırlanışı: * Unu hamur yoğurma kabına eleyin Ortasını havuz gibi açıp yumurta, tuz ve bir fincan su ilave edin Pürüzsüz bir hamur elde edinceye kadar yoğurun Hamuru 3 bezeye ayırın Üzerlerini bir bezle örtüp 20 dakika dinlendirin iç malzeme için soğanı soyup kıyın Kıyma, tuz ve karabiberi ilave edip karıştırın![]() * Hamurları un serpilmiş tezgahın üzerine alın 1-2 mm kalınlığında yufkalar açıp 1 5-2 santim büyüklüğünde kareler kesin Kıymalı içten küçük parçalar koparıp hamurların ortalarına ekleyin Dört köflesi üstte ortada birleflecek flekilde katlayın Hazırladığınız mantıları un serpilmiş tepsiye dizin![]() * Sekiz bardak suyu tencereye alıp kaynatın Kaynayan suyun içine mantıları ilave edin Yapışmaması için arada karıştırarak hafifçe yumuşayıncaya kadar pişirin Üzeri için tereyağını tavaya alıp eritin Salça, tuz, nane ve kırmızıbiberi ekleyip kavurun Sosu sulu mantı tenceresinin içine ekleyip karıştırın![]() * Sarımsakları soyup ezin Yoğurda ekleyip karıştırın Sulu mantıları servis tabağına alın Üzerine yoğurt ilave edip servis yapın![]() AKLINIZDA BULUNSUN: MANTILARI DERİN DONDURUCUDA SAKLAMAK İSTERSENİZ FIRINDA 10 DAKİKA KADAR KIZARTIP SOĞUTTUKTAN SONRA BUZDOLABI POŞETLERİNE AKTARIN BÖYLECE UZUN SÜRE MUHAFAZA EDEBİLİRSİNİZ
|
|
|
|