Beyran Tarifi -Gaziantep |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Beyran Tarifi -GaziantepBeyran tarifi -Gaziantep Beyran tarifi -Gaziantep ![]() Malzemeler: Bir koyun gerdan 300 gr Çekilmiş iç yağı2 kaşık dövülmüş sarımsak 1 kahve fincanı pul biber Tuz 1 çay kaşığı karabiber 2 su bardağı pirinç Yapılışı: Gerdan yıkanıp su ilave edilip pişmeye koyulur Kefi alınıp içine iç yağı koyulup pişirilir Daha sonra gerdan suya didiklenip üzerine çıkan yağlar alınıp ayrı tavada üzerine kırmızı biber, kara biber, sarımsak koyulup et suyuna karıştırılır 2 bardak pirinç haşlanıp, pilav halinde tuz ile pişirilir İsteğe göre pilav tabağa koyulup üzerine hazırlanan gerdan ve suyu ilave edilir veya pilav gerdana katılıp, kaynatılıp servis edilir
|
|
|
|