Yöresel Yemek Tarifleri - Karaçuval Helvası |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Tarifleri - Karaçuval HelvasıYöresel yemek tarifleri - Karaçuval Helvası Karaçuval Helvası (Çorum) 1 5 su bardağı un250 gr margarin 1 çay bardağı pekmez 1 çay bardağı su 1 çorba kaşığı leblebi tozu 1 Unu geniş bir tavaya alın Tahta kaşıkla sürekli karıştırarak kısık ateşte unun rengi değişinceye kadar kavurun Margarini ekleyip una yedirerek kavurmaya devam edin![]() 2 Pekmezle suyu karıştırın Kavrulmakta olan una azar azar ekleyin Hızlıca karıştırın Helva kıvamını alınca ateşten alıp ılınmaya bırakın![]() 3 Helvadan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp top şeklinde yuvarlayın Servis tabağına dizip soğumaya bırakın Üzerine leblebi tozu serpip servis yapın
|
|
|
|