Hamurlu Perde Pilavı Ve Hazırlama Aşamaları |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Hamurlu Perde Pilavı Ve Hazırlama AşamalarıHamurlu perde pilavı ve hazırlama aşamaları perde pilavı tarifi perde pilavının hazırlanması perde pilavı ![]() malzemeler: iç malzemesi
bütün malzemeyi karıştırıp oldukça yumuşak bir hamur elde edin içinin hazırlanması:1 pilavı diri olacak şekilde pişirin tavukları haşlayıp küçük parçalra ayırın ve hafif yağda kızartın bademleri kaynar suda bekletip kabuklarını soyun sonra yağda kızartın 2 büyük bir tepsiye pilav, tavuk, badem, dolmalık fıstık ve baharat (tuzu önceden katılmış) konulur karıştırılarak güzelce harman edilir 3 önceden hazırlana hamur bir küçük bir de büyük parçaya ayrılır büyük parça merdane ile açılıp perde pilavının yapılacağı (margarinle yağlanmış) tencereyi kaplayacak şekilde yerleştirilir pilav karışımı içine doldurulur ayrılan hamur parçası merdane ile açılıp pilavın üzeri tamamen kaplanır 1 saat 200C fırında pişirilir ters çevrilerek servis yapılır![]() alıntı |
|
|
|