Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sülbiye, tarifleri, yemek, yöresel

Yöresel Yemek Tarifleri - Sülbiye

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yöresel Yemek Tarifleri - Sülbiye






Yöresel yemek tarifleri - Sülbiye
Sülbiye


(Akşehir)

Kullanılacak Malzemeler

Yarım kilo kuşbaşı et (haşlamalık)

1 kg arpacık soğan

1 baş sarımsak

1 bucuk su bardağı nohut (akşamdan ıslatılmış)

1 çorba kaşığı salça

2 çorba kaşığı tereyağı veya margarin

1 çay kaşığı kimyon tuz kırmızı biber

Hazırlanma Şekli

Akşamdan ıslatılan nohutları 5 dakika kaynatıp süzgece alıp suyunu süzdürün Düdüklü tencerede nohutları ve etleri üzerine iki parmak çıkacak kadar su ilave ederek ağır ateşte haşlayın Arpacık soğanlarının sarımsağın kabuklarını soyun Tencerede yağı eritin İçine arpacık soğanını sarımsakları doğramadan bütün olarak tencereye koyun Ara sıra karıştırın Soğanlar ve sarımsaklar yumuşayana kadar kavurun Haşlanan nohut ve eti içine ilave edin Salçayı azıcık et suyunla tabakta ezin Salçayı tuzu karabiberi ve kimyonu da tencereye ilave edip ağır ateşte pişirin(Bu yemeğin lezzetini veren kimyondur Bolca kullanabilirsiniz Sarımsakları bir baş yerine 2 baş da kullanabilirsiniz)

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.