Yöresel Yemek Tarifleri - Eskişehir Çöreği |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemek Tarifleri - Eskişehir ÇöreğiYöresel yemek tarifleri - Eskişehir Çöreği Eskişehir Çöreği Kullanılacak Malzemeler Malzemeleri yapılışında… Hazırlanma Şekli Hamur Malzemesi: 1 Bardak suyun içine 15 çorba kaşığı toz maya1 kesme şekeri konularak kabarması beklenir Kabardıktan sonra içine 1 yumurta 1/2 bardak yoğurt 1/2 bardak sıvı yağ 1/2 kilo un Tuz katılarak hamur yapılır Hamurun üzerini sıcak tutmak için bir örtü yada kapak kapatılırHamurun kabarması beklenir Diğer yandan hamurun iç malzemesi hazırlanmaya başlanır İç malzemesi için; 1 büyük soğan 1 sivri biber 250 grkıyma 15 domates tuz-karabiber Tavanın içine az yağ konularak önce soğanlar öldürülür diğer malzemeler sırasıyla konularak fazla kavurmadan biraz çevrilir Küçük bir kasenin içine parmaklarımızı batırmak için sıvı yağkonur Hamur kabardıkdan sonra ufak bir parça kopartılıp yağlı parmaklarla hafifçe içi açılıp malzemesi konur üzeri kapatılır ters çevrilerek tepsiye aralıksız dizilir Üzerine; 1 yumurta çırpılır içine 3-4 kaşık yoğurt ve az yağ konularak karıştırılır Hamurların üzerine kaşık kaşık dökülür Üzerine susam-çörek otu serpilip önceden ısıtılmış fırında 200 derecede pişirilir |
|