Yöresel Yemekler - Demir Tatlısı (Erzurum) |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemekler - Demir Tatlısı (Erzurum)Yöresel Yemekler - Demir Tatlısı (Erzurum) Demir Tatlısı (Erzurum) 4 kişilik 2 su bardağı un 3 adet yumurta 1 su bardağı yoğurt Şerbeti için: 3 su bardağı su 3 su bardağı tozşeker Yarım limonun suyu Kızartmak için: Sıvıyağ Şekil vermek için: Hamur demiri Şerbeti hazırlamak için, su ve tozşekeri kaynatın Limon suyunu ekleyin Tencereyi ocaktan alıp, şerbeti soğumaya bırakın Ayrı bir yerde un, yumurta ve yoğurdu karıştırın Akıcı bir kıvamda olmasına dikkat edin (Gerekirse bir miktar su ekleyebilirsiniz) Sıvıyağı tavada kızdırın Hamur demirini kızgın sıvıyağa batırırı Daha sonra hamura batırın Tekrar sıvıyağa batırın Hamur bir süre sonra kendini sıvıyağa bırakır Bu şekilde hamuru kızartın Bütün hamur bitince soğuk şerbete atın Birkaç dakika bekletip servis yapın |
|