Yöresel Yemekler - Borani (Şanlıurfa) |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Yemekler - Borani (Şanlıurfa)Yöresel Yemekler - Borani (Şanlıurfa) Borani (Şanlıurfa) 500 gr pancar 1 orta boy kur soğan 200 gr yağsız kıyma 100 gr loğlaz 1 yemek kaşığı domates salçası 1 Yemek kaşığı margarin Su Önce pancarları iyice yıkayıp bir tencerede 2 - 3 dakika haşlayın Haşlanan pancarları bir süzgüden geçirin Suyu süzülen pancarları doğrayın Eti yağla birlikte biraz kavurun Kavrulmuş etin içine diş diş doğranmış soğanları koyup biraz daha kavurun ve içine salçasını koyu karıştırın Bir gün önceden ıslatılmış loğazları süzerek kavrulan karışımın içine atın Üzerine 3 su bardaüğı su ilave edin ve loğazlar pişene kadar kaynatın Loğazlar piştikten sonra doğranmış pancarı içine katın 1 - 2 taşım kaynatın ve yemeği ocaktan alın |
|