|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
alanlarda, almak, babası, dini, dinimize, edebildiği, eğitim, erkekkadın, evliyse, göre, istiyorsa, kadın, karışık, koca, kız, okulda, olmayan, riayet, tesettüre |
![]() |
Dinimize Göre Bir Kız Veya Kadın Tesettüre Riayet Edebildiği Ve Erkek-Kadın Karışık Olmayan Bir Okulda, Dini Olmayan Alanlarda Eğitim Almak İstiyorsa, Babası Veya Evliyse Koca |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Dinimize Göre Bir Kız Veya Kadın Tesettüre Riayet Edebildiği Ve Erkek-Kadın Karışık Olmayan Bir Okulda, Dini Olmayan Alanlarda Eğitim Almak İstiyorsa, Babası Veya Evliyse KocaDinimize göre bir kız veya kadın tesettüre riayet edebildiği ve erkek-kadın karışık olmayan bir okulda, dini olmayan alanlarda eğitim almak istiyorsa, babası veya evliyse koca "Bir kız veya kadın tesettüre riayet edebildiği ve erkek-kadın karışık olmayan bir okulda (orta okul lise üniversite vb) dini olmayan alanlarda (kimya, sosyoloji, tarih gibi) eğitim almak istiyorsa" okumalıdır ![]() ![]() "Baba veya koca izin vermezse" gerekçesine bakmak gerekir ![]() Bir kadın, babasına veya eşine rağmen okumaya karar verse, aile düzeni bozulacak ve bunun da birçok sakıncası olacaktır ![]() ![]() ![]() İster erkek ister kadın olsun, kendileri için gerekli olan ilimleri öğrenmeleri farzdır ![]() ![]() ![]() İhtiyaç duyulan ilimlerin başında şüphesiz dinî ilimlerdir ![]() ![]() Geriye kalan tıp, mühendislik, mimarlık ve benzeri ilimlerin okunması farz-ı ayın olmasa da bir farz-ı kifâyedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu açıklamalardan anlaşılıyor ki, sosyoloji, psikoloji, tarih gibi sosyal ilimler veya kimya, fizik, matematik, astronomi gibi fen bilimleri olsun, bu gibi ilimlerin okunması doğrudan olmasa da, dolaylı olarak önem arz etmektedir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Ancak tekrar edelim ki, bu ilimleri tahsil etmek bir farz-ı ayin değildir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Şunu da unutmayalım ki, bir ailenin fertleri arasındaki barış ve huzurun sağlanması, salt hukuk çerçevesinde değil, karşılık saygı-sevgi, dayanışma, uzlaşma gibi insanî, ahlakî boyutlarında aranmalıdır ![]() ![]() ![]() s ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|