Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla

Konu Araçları
çalışmak, etmiyor, girmek, istiyorum, işyerim, müsaade, rahatda, tesettüre, vicdanım, yapmalıyım, zorundayım

Tesettüre Girmek İstiyorum Fakat İşyerim Buna Müsaade Etmiyor. Çalışmak Zorundayım. Ama Vicdanım Da Rahatda Değil Ne Yapmalıyım?

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi

Tesettüre Girmek İstiyorum Fakat İşyerim Buna Müsaade Etmiyor. Çalışmak Zorundayım. Ama Vicdanım Da Rahatda Değil Ne Yapmalıyım?

Tesettüre girmek istiyorum fakat işyerim buna müsaade etmiyor Çalışmak zorundayım Ama vicdanım da rahatda değil ne yapmalıyım?
Tesettüre girmek istiyorum fakat işyerim buna müsaade etmiyor Çalışmak zorundayım Ama vicdanım da rahatda değil ne yapmalıyım?

Cevap

Değerli Kardeşimiz;

Başı açmanın mazeret olması için zaruret olmalıdır Yani başını açmadığı takdirde hayatını devam ettirememe durumu olması gerekir Örneğin, başkasının malını habersiz yemek haramdır Ancak kişi aç kalır ve yemediği takdirde ölümle baş başa kalacaksa bu durumda o haram malı yemesi helal olur Sonra mal sahibi ile helalleşir

Baş örtüsü de bunun gibidir Hayati bir tehlike varsa başını açabilir Yoksa açamaz Başını açıp da çalışmayı düşünen kimse, bunun haram olduğunu bilmeli ve tövbe istiğfarda bulunmalıdır

Bilgi için tıklayınız

Nasıl örtünürüm?

Selam ve dua ile
Sorularla İslamiyet

Alıntı Yaparak Cevapla

Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »

forumsinsi.com