Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
tarifleriçingene, tavuğu, yemek

Yemek Tarifleri-Çingene Tavuğu

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri-Çingene Tavuğu






Yemek tarifleri-Çingene tavuğu
Yemek tarifleri-Çingene tavuğu










Toprak bir zemine 1,5 karış boyunda 3-4 cm çapında çatal bir kazık yere saplanır İyice yıkanmış tavuğumuz ön kısmından boydan boya aşağıya kadar yarılarak ceket asar gibi çatala asılır İçine hiçbir zaman petrol ürünü veya yağ konmamış 18 litrelik peynir, turşu veya zeytin tenekesinin ağız kapak kısmı tam kesilmiş olarak ve tavuğa değmeden üstünden ters kapanırYerle temas eden kısımları, toprak ile kapatılıp tenekenin üstüne tavuk iriliğinde bir taş ağırlık konur

Yazın 30 dakika, kışın 40 dakika kadar tenekenin etrafında parmak inceliğinde çalı-çırpı ile teneke boyuna yükselecek ateş yakılır Süre sonunda 10 dakika kadar etraftaki közlerle bekletilir Taş alınıp, teneke yavaşça kaldırıldığında sonuç ortaya çıkar Salça sürülmüş gibi kızarmış, yağı ve suyu yere akmış tavuk Bir tarafından servis tepsisiyle desteklenip diğer tarafından çatal veya bıçakla tepsiye aktarılır

Kolundan ayağından tutmayın Kemik elinizde kalıp küllere düşürmeyin Dörde bölünen tavuk yoldan sıcacık aldığınız yarımşar ekmeğin içine parçalandıktan sonra tuz ve baharat eklenirSoğan, yeşil biber ve domates takviyesiyle afiyet olsun


Bu bir tavuk içindi İkincisi gerekiyorsa iki karış yanına bir kazık daha çakılıp iki teneke aralıklı olarak beraber pişirilebilir

Aslında bu işin, tenekenin içine girebilecek büyüklükte bir tepsi ilavesi var tepsinin içine patates, patlıcan, domates, soğan, sarımsak vbdoğranıp birden fazla yemek elde ediliyor Ancak burada önemli olan tepsinin tam ortasında l bir çubuk olması gerekli (Tavuğu takmak için) Bu da tepsinin ortasına bir somun konularak (çubuğun ucuna uygun şekilde diş açılıp somuna takılarak) hallediliyor


Gerisi aynı, alttaki tepside sebze kısmı, üstte çubukta tavuklar Tenekeyi üstlerine geçirip dışarıyla bağlantıyı kesmek için, tenekenin yere değen kısımlarını biraz toprakla kapatmak, hatta üstüne taş koymak gerekiyor
Sonra küçük odun parçalarıyla ateş yakılıp bu ateş tenekelerin etrafına eşit bir şekilde dağıtılırAteşe ara ara odun atarak desteklenir

Yaklaşık 1 saat sonra yemeğimiz pişmiştirAltta tavuktan süzülen yağla pişen yemeğin tadına bakanların gözleri genelde tavuğu görmez

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.