Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Kebap, Köfte & Et Yemekleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kebabı, kürdan, patlıcanlı, tarifleri, yemek

Yemek Tarifleri Patlıcanlı Kürdan Kebabı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tarifleri Patlıcanlı Kürdan Kebabı






Yemek Tarifleri Patlıcanlı Kürdan Kebabı



Malzemeler
  • 5 adet patlıcan (kalınlarından)
Köfte İçin
  • 1/2 kg kıyma
  • 2 dilim bayat ekmek içi
  • 1 adet yumurta
  • 2 - 3 diş sarımsak
  • 1 adet soğan
  • Bir tutam maydanoz
  • 1 çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Tuz
Salçalı Su İçin
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 su bardağı su
  • 1 tatlı kaşığı tuz

Yapılışı[*]Patlıcanları alaca soyun 1,5 cm kalınlığında doğrayıp, acısının çıkması için tuzlu suda en az 1 saat bekletin Ayrıca patlıcanı suda ne kadar çok bekletirseniz, kızartırken o kadar az yağ çeker[*]Patlıcanlar suda beklerken bir yandan da köfteyi hazırlayın Köfteyi yoğuracağınız kaba kıymayı alın Ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun Yemeği akşam yapacaksanız köfteyi sabahtan yoğurmanızı tavsiye ederim, bir süre beklediği için köfte daha lezzetli oluyor[*]Köfteyi şekillendirin (2 dilim patlıcana 1 adet köfte düşecek şekilde ayarlayın)[*]Köfteleri kızartın Biz hafif olduğu için teflon tavada yağ koymadan kendi yağıyla pişiriyoruz her zaman Patlıcanlar da kızaracağı için ağır olmaması açısından bu yöntemi kullanmanızı öneririm[*]Sudaki patlıcanları süzün Bol yağda pembeleşinceye kadar hafif kızartın[*]1 dilim patlıcan, 1 adte köfte ve üzerine tekrar 1 dilim patlıcan, üzerine de 1 dilim domates koyup üzerine kürdan batırarak köfteleri hazırlayın ve bir borcama dizin[*]Salçalı su için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin Fırında güzelce pişirinEğer daha çabuk pişmesini istiyorsanız, patlıcanlı köfteleri alüminyum ya da çelik tepsiye dizin Salçalı suyunu da ekledikten sonra ocağı yakın ve tepsiyi ocağa oturtup 1 taşım kaynatın Sonra da fırına verin Böylece yemek hem daha çabuk pişer, hem de elektrik tasarrufu yapmış olursunuz

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.