07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yöresel Bayram Tatlıları | 2011 Bayram Tatlıları Resimli
yöresel bayram tatlıları | 2011 Bayram Tatlıları Resimli
Bayram Tatlıları 2011
bayram tatlıları tarifleri
yöresel bayram tatlıları
FİNCANDA TEL KADAYIF
Malzemeler :
- 500 gr kadayıf,
- 250 gr tereyağı veya bir paket margarin,
Şerbeti için :
- 4 bardak şeker,
- 3 bardak su,
- 1 kaşık limon suyu,
İçi için :
Yapılışı :
Önce şerbeti yapılır Kadayıf bir tencereye konur ve didiklenir Yağ eritilir Kadayıfın üzerine dökülür Yağ kayıfa bir güzel yedirilir Tepsi yağlanır Ağzı yayvan fincana, sıkı bir şekilde yarısına kadar kadayıf, iç malzemesi ve tekrar kayıf doldurulur Ters çevrilip kubbeler halinde yağlanmış tepsiye aralıksız dizilir Fırına verilir Fırından çıkınca üzerine soğuk şerbet dökülür
Selanik Tatlısı
<a
Malzemeler:
Şerbeti için:- 2 bardak toz şeker
- 2 tatlı kaşığı limon suyu
- 1,5 bardak su
Hamuru için - 7,5 kahve fincanı un
- 3,5 kahve fincanı tereyağ
- 1 kahve fincanı pudre şekeri
muhallebisi için: - 3 bardak süt
- 1 kahve fincanı nişasta
- 4 yumurta
- 1/2 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Sütü bir tencerede kaynatın Süt kaynamaya yüz tuttuğunda tuz ve nişasta karışımını çabuk çabuk yedirin İyice karışınca tekrar ateşe koyun Karıştırarak nişastalı sütlü boza kıvamına gelene kadar pişirin Soğumaya bırakın Unu hamuru yoğuracağınız yere eleyin Pudra şekerini de unun üzerine eleyin Ortasını havuz gibi açın ve içine azar azar eritilmiş tereyağını dökerken unu karıştırın Yağın katılması sona erince karışımı yoğurarak hamur haline getirin Daha sonra içi iyice yağlanmış tepsiye boşaltın ve bir spatula yardımıyla bir parmak kalınlığında olacak şekilde düzeltin Tepsiyi orta ısılı fırında üstü pembeleşene dek pişirin Hamur fırında pişerken soğumuş muhallebiye yumurtaları teker teker ekleyin ve bir çatal yardımıyla karıştırarakyedirin Sonra fırından çıkan hamurun üzerine boşaltın Bir spatula yardımıyla üzerini düzeltin Üstü pembeleşince fırından alın ve kenarda soğumaya bırakın Şeker ve suyu bir tencerede karıştırıp kaynatın İnmesine yakın limon suyunu ekleyin ve koyu bir şerbet haline gelince baklava biçiminde dilimlediğiniz tatlının üzerinde gezdirin Tatlı şerbeti iyice çektikten sonra servis yapabilirisiniz
cevizli ev baklavası
<
malzemeler:- 3adet yumurta
- 1su bardağı yoğurt
- 1su bardağı sıvıyağ
- 1 kaç damla limon suyu
- 1kabartma tozu
- aldığı kadar un
- 1tatlı kaşığı sirke
- 1paket nişasta
- 1kase ceviz içi
şelbeti için: - 6 su bardağı şeker
- 6su bardağı su
- 1kaç damla limon suyu
yapılışı:
hamuru için tüm bir kaba yoğurt,sıvıyağı,yumurta ve unu koyuyoruz unun üzerine kabartma tozunu ekleyip 1kaç damla limon suyu sıkıyoruz sirkesinie keyip kulak memesi kıvamında bir hamur yoğuruyoruz hamuru biraz beklettikten sonra ceviz büyüklüğünde parçalar alıp yuvarlıyoruz tüm bezleri nişastayla açıp 5er 5er üst üste koyup bir yufka haline getiriyoruz bu şekilde tüm bezeleri açıyouz yufkaların arasına bol ceviz içi koyup baklvamızı hazırlıyoruz baklavamızı dilimledikten sonra 1 paket sana tereyağlı margarini eritip sıcak sıcak üzerine döküyoruz ve 150 derecelik fırında kızarana pişiriyoruz
şelbetimizide hazırlayıp baklava soğuk şelbet ılıkken döküyoruz afiyet olsun
Gökkuşağı Tatlısı:
<a href="http://bahdeniz net/redirector php?url=http%3A%2F%2Fimageshack us%2F" rel="nofollow" target="_blank">
Malzemeler:
- 3 yumurta
- 1 çay bardağı şeker
- 3 çay bardağı yoğurt
- 1 çay bardağı sıvıyağ
- 3 çay bardağı irmik
- 3 çay bardağı un
- 2 paket kabartma tozu
şerbeti: - 3,5 su bardağı su
- 3,5 su bardağı toz şeker
- bir dilim limon
Hazırlanması:
Şerbeti için su, limon ve şekeri kaynatıp soğutun
Yumurta ve şekeri kar haline gelene kadar çırpın Ardından sırayla diğer malzemeleri ekleyip yağlanmış cam fırın kabınıza yayın
Önceden ısınmış 200C fırında pişirin Pişince fırından alıp ters çevirerek başka bir tepsiye çıkartın Üzerine soğuk şerbeti 2 defada gezdirin Bir bardak (kenarı keskin olmalı) ile daireler çıkarın
Kalan hamurları 2 yemek kaşığı (veya arzunuza göre daha çok) kakao ve hindistancevizi ile karıştırın Kestiğiniz dairelerden daha küçük olacak şekilde parçalar alıp elinizle yavaşça köfte şekli vererek tatlılarınızın üzerine yerleştirin
Üzerlerini krem şanti/kaymak, meyve şekeri/kiraz şekerlemesi, antep fıstığı ve inci dekorları ile süsleyerek servis yapın
|
|
|