|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
or fındıklı, or tatlı, revani, tarifleri, yapılışı, yemek |
![]() |
Yemek Tarifleri /Tatlı Tarifleri /Fındıklı Revani Yapılışı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri /Tatlı Tarifleri /Fındıklı Revani Yapılışıyemek tarifleri /tatlı tarifleri /Fındıklı Revani yapılışı Fındıklı Revani yapılışı,Fındıklı Revani yapılışı,Fındıklı Revani yapılışı Fındıklı Revani Özel davet günlerinizde misafirlerinize güvenle ikram edebileceğiniz fındıklı revani tarifi MSN Kadın’da! Sunumuyla göze, tadıyla damağa hitap ediyor! ![]() Fındıklı Revani Malzemeler, 3 Adet yumurta 1 Çay bardağı irmik 1 Çay bardağı sıvı yağ 1 Çay bardağı toz şeker 1 Çay bardağı çekilmiş fındık içi 1 Çay bardağı yoğurt 1 Paket kabartma tozu 1 Paket vanilya Yeterince un Şerbeti için, 2 Su bardağı toz şeker 3,5 Su bardağı su Yarım limonun suyu Hazırlanışı, Yumurta ve toz şekeri karıştırma kabına alın köpürene dek çırpın ![]() İrmik, sıvıyağ, yoğurt ve kabartma tozunu ilave edip karıştırın ![]() Vanilya ve fındık içini ekleyip karıştırmaya devam edin ![]() Boza kıvamında hamur elde edene kadar un ekleyip karıştırın ![]() Karışımı yağlanmış fırın tepsisine dökün ![]() 180 derece fırında yaklaşık 25 dakika pişirin ![]() Şerbeti için toz şekeri ve suyu tencereye alıp koyulaşana dek pişirin ![]() Ocaktan aldıktan sonra damla limon suyu ekleyip soğumaya bırakın ![]() Keki fırından çıkarıp hafif ılındıktan sonra soğuk şerbeti üzerine dökün ![]() Şerbet iyice çekene ve soğuyana kadar üzerine temiz bez kapatın ![]() Fındık kırığı ile süsleyerek soğuk servis yapın ![]() Püf Noktası: Kekin şerbeti iyice çekmesi için fırından çıkar çıkmaz kürdan yardımıyla her yanına delikler açın ![]() Afiyet Olsun |
![]() |
![]() |
|