Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri > Tatlı

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
ramazan, tatlısı, şeftali

Ramazan Tatlısı Şeftali Tatlısı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ramazan Tatlısı Şeftali Tatlısı






Ramazan Tatlısı Şeftali Tatlısı
ŞEFTALİ TATLISI ( PEŞMELBA)




YAPILIŞI

Kişi sayısına göre şeftali diyecem ama kişi sayısının 3 katı kadar şeftali ile yapın çünkü ben 3 kişiye 8 şeftali ile yaptım tabakta bi gördüm bide kaybolduHem çok tatlı olmadığı için baymıyor o yüzden çok yeniyorNeyse şeftalileri soyup ikiye ayırıyoruz tabi çekirdeğini çıkarıyoruzSonra her birinin üzerine birer çorba kaşığı toz şeker döküyoruzSonra bir su bardağı su ilave edip ocağa alıyoruzŞeftalilerimiz yumuşayıp karamelize olana kadar kısık ateşte pişiriyoruzSonra soğumasını bekliyoruzOrtalarına iri kıyılmış ceviz doldurup servis tabağına alıyoruzServis tabağına alınca dibinde kalan karamelize olmuş suyundan kaşıkla üzerlerine döküyorusBir poşet kremşantiyi iyice çırpıp pasta pompasıyla üzerine sıkıyoruz ve üzerini antep fıstığı ile süslüyoruzAfiyet şeker olsun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.