Ramazan Tatlısı Şeftali Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Tatlısı Şeftali TatlısıRamazan Tatlısı Şeftali Tatlısı ŞEFTALİ TATLISI ( PEŞMELBA) ![]() YAPILIŞI Kişi sayısına göre şeftali diyecem ama kişi sayısının 3 katı kadar şeftali ile yapın çünkü ben 3 kişiye 8 şeftali ile yaptım tabakta bi gördüm bide kayboldu Hem çok tatlı olmadığı için baymıyor o yüzden çok yeniyor Neyse şeftalileri soyup ikiye ayırıyoruz tabi çekirdeğini çıkarıyoruz Sonra her birinin üzerine birer çorba kaşığı toz şeker döküyoruz Sonra bir su bardağı su ilave edip ocağa alıyoruz Şeftalilerimiz yumuşayıp karamelize olana kadar kısık ateşte pişiriyoruz Sonra soğumasını bekliyoruz Ortalarına iri kıyılmış ceviz doldurup servis tabağına alıyoruz Servis tabağına alınca dibinde kalan karamelize olmuş suyundan kaşıkla üzerlerine döküyorus Bir poşet kremşantiyi iyice çırpıp pasta pompasıyla üzerine sıkıyoruz ve üzerini antep fıstığı ile süslüyoruz Afiyet şeker olsun ![]() ![]() ![]() alıntı |
|
|
|