Yemek Tarifi Badem Tatlısı (6 Kişilik) |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifi Badem Tatlısı (6 Kişilik)Yemek tarifi Badem Tatlısı (6 Kişilik) BademTatlısı (6 Kişilik) Malzemeler6 yumurta 2 çorba kaşığı toz seker 100 gr margarin 2 çorba kaşığı un 50 gr kabuksuz badem 100 gr çekilmiş badem 1 kilo şekerden yapılmış şurup Şurubun malzemesi 1 kg toz şeker 3 bardak su Yarım limon suyu Yemeğin Tarifi Tatlının hazırlanışı: Yumurta sarılarını aklarından ayırarak bir tencereye alın ve şekeri de ilave edin Ağır ateşte tel ile çırparak kabartın![]() Ateşten alarak çekilmiş badem, un ve 50 gr eritilmiş margarin ekleyin Yumurta aklarını ayrı bir kapta çırparak kar haline getirin Karışıma katarak kevgirle karıştırın![]() Yağlanmış tepsiye dökerek düzleştirin Üzerine ince kırılmış bademi serpiştirip 20 dakika ile yarım saat arasında pişirip fırından çıkarın Üzerine soğuk şurup dökün Servis edin![]() Şurubun hazırlanışı: Seker ve suyu bir tencereye koyarak kaynatın Köpüğünü alın, limon suyunu katın Kısa bir süre daha kaynatıp ateşten alın
|
|
|
|