Yemek Tarifleri ≫ Tatlılar: İrmik Tatlısı -Yapılışı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri ≫ Tatlılar: İrmik Tatlısı -YapılışıYemek Tarifleri > Tatlılar: İrmik Tatlısı -Yapılışı İrmik Tatlısı -Yapılışı ![]() ![]() Malzemeler: 2 su bardağı irmik 1,5 su bardağı şeker 3,5 su bardağı süt 150-200 gr tereyağı1-2 yemek kaşığı çam fıstığı Tarçın Süslemek için Hazırlanışı: Önce tereyağında çam fıstıklarını biraz kavurdum daha sonrada irmiğimizi kavuruyoruz İsteğe göre fıstıkları irmiklerle aynı anda kavurabilirsiniz Kavurma işlemimizi orta ateşte yavaş yavaş yapıyoruz Daha sonra bir taraftan da süt ve şekerinizi karıştırıyoruz Kavrulmuş irmiğin üzerine yavaşça şekerli sütü dökün Bazıları süt yerine su ilede yapıyorlar Ama ben sütü tercih ediyorum Çünkü daha da güzel tadı oluyor Altını kısıp yavaş yavaş sütün çekmesini bekliyoruz Daha sonra benim daire şeklindeki kaplarıma koydum ve servis tabağıma aldım üzerine ise biraz tarçın serptim Tarçın fazla kullanmazalar ama çok güzel bir tad veriyor![]() |
|
|
|