Yemek Tarifi Armut Tatlısı |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifi Armut TatlısıYemek tarifi Armut Tatlısı ArmutTatlısı (2) (6 Kişilik) Malzemeler3 adet armut 2 çorba kaşığı toz şeker Yarım su bardağı portakal likörü 1 tatlı kaşığı tarçın 1 su bardağı krem şanti Yemeğin Tarifi 3 adet armudu düzgünce ortadan ikiye kesin Kabuklarını soyup, içine zarar vermeden çekirdeklerini çıkarın Ateşe dayanıklı çukur bir kaba dizin Üzerlerine 2 çorba kaşığı toz şekeri yarım su bardağı portakal likörün ilave edin![]() En üste 1 tatlı kaşığı tarçin serpin Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 25 dakika pişirin![]() Fırından aldıktan sonra armutları yarım saat soğumaya bırakın Daha sonra, üzerine krem şanti sıkıp servis yapın
|
|
|
|