Yemek Tarifleri-Balkabaklı Baklava |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri-Balkabaklı Baklavayemek tarifleri-balkabaklı baklava BALKABAKLI BAKLAVA Malzemeler:1 kg un 3 adet yumurta Bir buçuk su bardagi ilik su 1 çay kasigi tuz 2 çorba kasigi dövülmüs antepfistigi 1 kg balkabagi 2 su bardagi tozseker Birer tutam karanfil ve zencefil 200 gram tereyag Açmak için: Nisasta Serbeti için: 2 su bardagi tozseker 2 su bardagi su Yarim limonun suyu TARIFI: Serbeti hazirlamak için tozseker ve suyu kaynatin Ocaktan alip, limon suyunu ilave edin Daha sonra sogumaya birakin Ayiklayip dilimlediginiz balkabagini tozsekerle birlikte yumusayana dek pisirin Zencefil ve karanfili ekleyip, ezerek püre yapin Ayri bir yerde unu eleyin Yumurta, tuz ve ilik suyu ekleyip yogurun ve hamur yapin Hamurdan 30 adet beze koparin Her birini pasta tabagi büyüklügünde açin 15 adet yufkayi aralarina eritilip sogutulmus tereyagi sürerek üst üste dizin Hepsini birden nisasta ile açin Yaglanmis tepsiye serin Üzerine dövülmüs antepfistigi serpin Kabak püresini de üzerine yayin Diger hamurlara da ayni islemi uygulayin Hazirladiginiz yufkalari kabak püresi yayilmis yufkalarin üzerine yayin Baklava dilimi seklinde kesin Kalan tereyagini üzerine gezdirin Önceden isitilmis 180 derece firinda üzeri kizarana dek pisirin Firindan aldiktan sonra üzerine soguk serbet gezdirin En az 4 saat dinlendirerek servis yapin |
|