Ramazan Tatlısı Şekerpare |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Ramazan Tatlısı ŞekerpareRamazan Tatlısı Şekerpare Şekerpare ![]() ![]() ![]() *MALZEMELER* *1 paket yumuşamış sanayağı *1 yumurta *1 su bardağı pudra şekeri *1 paket kabartmatozu *1 su bardağı irmik * alabildiği kadar un * içine koymak için kıyılmış fındık 1/2 su bardağı * üzeri için bütün fındık *ŞERBETİ İÇİN* *3 su bardağı şeker *3 su bardağı su *1-2 damla limon ![]() *YAPILIŞI* Şerbetimizi kaynatıp bir kenara alıyoruz ki soğusun Sonra bütün malzemeleri karıştırıp Kıyılmış fındıkta dahil Alabildiği kadar unla yumuşak bir hamur yapıyoruz Sonra elimizle yuvarlayıp ortalarına fındık batırıp önceden ısıtılan fırına sürüyoruz Üzeri pembeleşene kadar pişiriyoruz Sonra fırından çıkarıp sıcak tatlıya soğuk şerbeti döküyoruz Biraz beklerse çok güzel oluyor İrmikleri şerbeti çektikçe daha lezzetli oluyor İftar için öğlen yaparsanız akşama kadar tam kıvamında olur Kesinlikle tavsiye ederim garanti bir tarif İçine kattığımız fındık parçalarıda ayrı bir tat veriyor![]() ![]() ![]() ![]() *AFİYET OLSUN*alıntı |
|
|
|