Yemek Tarifi Misket Tatlısı |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifi Misket TatlısıYemek tarifi Misket Tatlısı MisketTatlısı (6 Kişilik) Malzemeler 1 Adet Yumuta 1 Kahve Fincanı Yoğurt 1 Kahve Fincanı Eritilmiş Margarin 2 Kahve Fincanı Pudra Şekeri 1 Çay Kaşığı Karbonat Alabildiği Kadar Un Kızartmak İçin: Sıvı Yağ Yemeğin Tarifi İlk olarak geniş bir kapta 1 adet yumurtayı,1 kahve fincanı yoğurdu,1 kahve fincanı eritilmiş margarini,1 çay kaşığı karbonatı ve alabildiği kadar unu iyice karıştırınKulak memesi kıvamında bir hamur elde edene dek yoğurun Hazırladığınız hamurun üzerine nemli bir bez örterek 20 dk dinlendirin Sıvı yağı tercihen teflon bir tavaya alın Yoğurduğunuz hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp,kızgın sıvı yağın içine atın ve çevirerek kızartın Delikli kepçeyle servis tabağına aldığınız tatlıların üzerine pudra şekeri serpin(isteğe göre hindistan cevizi ve tarçın serpebilirsiniz) Soğuyunca servis yapın |
|