![]() |
Ramazan Tatlısı Elmatatlısı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Tatlısı ElmatatlısıRamazan Tatlısı ElmaTatlısı ELMA TATLISI ![]() *****MALZEMELER***** 5-6 adet elma bir su bardağı iri çekilmiş ceviz bir su bardağı kuru üzüm elmanın sayısı kadar 5-6 çorba kaşığı şeker kırmızı gıda boyası 1 poşet kremşanti 1 bardak soğuk süt süslemek için fıstık ve vişne taneleri ****YAPILIŞI**** *Elmalarımızı bütün şekilde soyup çekirdek yataklarını oyduktan sonra limonlu suya atalım *Üzümü,ceviziçini bir kapta karıştıralım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Elmaları tencereye dizelim ve içlerini üzüm ve cevizli karışımla dolduralım ![]() ![]() ![]() ![]() *sonra üzerlerine birer kaşık şeker serpelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *çay kaşığının ucuyla gida boyasını 2 su bardağı suyla karıştırıp elmaların üzerine dökelim ![]() ![]() ![]() *Tencereyi ateşe koyup kısık ateşte elmalarımız yumuşayıncaya kadar pişirelim ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() *Soğuyunca üzerlerini kremşanti ve fıstıkla süsleyelim ve servis yapalım ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() AFİYET OLSUN ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|