Soğuk Tatlılar Haşhaşlı Revani |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Soğuk Tatlılar Haşhaşlı Revanisoğuk tatlılar Haşhaşlı Revani Önemli bir not: Cevap yazılmamış çok sayıda yorum biriktiği için sadece sorusu olanlara cevap verebildim Ama hepinizin yorumlarını yüzümde bir tebessümle, büyük bir keyifle okudum Güzel düşünceleriniz ve içtenliğiniz için hepinize gerçekten çok teşekkür ederim Elbette beğenilmeyen tarifler, olumsuz yorumlar da olacaktır Ancak ilgililerden ricam bunları belirtirken "ben bu tarifi biliyordum zaten", "çok iğrenç oldu" şeklinde değil de, memnuniyetsizliklerini daha kibar ve uygun bir dille yazmaları Genelde olumsuzlar da dahil yazılan her yorumu yayınlıyorum Bu tarz yorumlar beni değil, aksine yazanı küçük düşürür, onun kişiliğini yansıtır diye düşünüyorum Bu arada "iğrenç" dediklerimizin de birer "nimet" olduğunu ve dünyada yaşayan bazı insanların bunlardan mahrum olduğunu unutmayalım Hepimiz ayrı bireyleriz, hepimizin ayrı alışkanlık, huy ve zevkleri var Damak tadımıza uymayan birşeyi denemek ve yemek zorunda değiliz, öyle değil mi? Anlayışınız ve güzel yorumlarınız için bir kez daha teşekkür ediyorum![]() ![]() ![]() Gittiğimiz bir misafirlikten dönüşümüzde, değişik şeyler sevmeyen babam bu tatlı için "Şeyma, o ne nefis tatlıydı öyle!" demişti Pazar günü evde olmayı fırsat bilerek, yoldan gelecek olan anne ve babam için tatlıyı bir de ben denedim Araştırırken 2-3 farklı tarif buldum Şerbet miktarı, un - yumurta miktarı birbirinden çok farklı ve çelişkili tariflerdi Oktay Usta'nınkini denemeye karar verdim Orjinal tarifte bahsedildiği gibi yağlanan tepsiyi haşhaşla kaplamadım, sadece hamuruna ekledim Bir de şerbeti bir dahaki sefer 1,5 değil de 2 su bardağı ölçüsünü kullanarak yapacağım Şerbetli olmasına rağmen oldukça hafif bir tatlı oldu![]() Malzemeler
[*]Bir kapta yumurta ve şekeri güzelce çırpın Daha sonra süt, sıvıyağ, haşhaş ve diğer malzemeleri de ekleyip tahta bir kaşıkla karıştırın Yağlanmış tepsiye hamuru boşaltın Hamur zaten fazlasıyla kabardığı için tepsi biraz büyük olabilir Ben yuvarlak tepsi kullandım Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana ve içi pişene kadar pişirin Kek pişince soğumaya bırakın [*]Soğuyan keki yine aynı şekilde soğuk olan şerbetle şerbetleyin ve şerbeti iyice çekmesini bekleyin Ayrı bir kapta soğuk sütle krem şantiyi hazırlayın Revaninin üzerini krem şantiyle kaplayıp süsleyin
|
|
|
|