![]() |
Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması TarifiZeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Tarifi - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Nasıl Yapılır - Zeytinyağlı Pirinçli Yer Elması Malzemeleri MALZEMELER 1/2 kg yerelması 1 adet kuru soğan 2 diş sarımsak 1 adet havuç 1/2 çay bardağı zeytinyağı 1 yemek kaşığı pirinç 1/2 limonun suyu Tuz Bir kasede limonlu suyu hazırlayın ve yerelmalarını soyarak bu suya atın,bu yerelmalarının kararmasını önleyecektir Soğanı ve sarımsakları ince ince doğrayın, havucu dilimleyin, hepsini zeytinyağında bir süre kavurun Limonlu suda bekleyen yerelmalarını yıkadıktan sonra iri iri doğrayın Pirinçle aynı anda tencereye ekleyin Limon suyunu da ekledikten sonra kapağını kapatın ve kısık ateşte pişmeye bırakınSoğuk olatak servis yapın |
![]() |
![]() |
|