Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
sarması, tariflerizeytinyağlı, yaprak, yemek

Yemek Tariflerizeytinyağlı Yaprak Sarması

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yemek Tariflerizeytinyağlı Yaprak Sarması






yemek tariflerizeytinyağlı yaprak sarması

malzemeler:* 4-5 adet kuru soğan
* 1 çay bardağı zeytinyağı
* 1,5-2 yemek kaşığı çam fıstığı (dolmalık fıstık)
* 2 su bardağı pirinç
* 1 yemek kaşığı kuru nane
* 1-1,5 tatlı kaşığı karabiber
* 1 tatlı kaşığı tarçın
* 2 kesme şeker
* 2 yemek kaşığı kuş üzümü
* yarım limonun suyu
* 1 su bardağı kıyılmış maydanoz
* 1 tatlı kaşığı tuz
* 1 çay bardağı kaynamış su
* yarım kg salamura asma yaprağı
* yarım çay bardağı zeytinyağı
* 2 su bardağı kaynamış suhazırlanması:
1 4-5 kuru soğanı yemeklik doğrayıp, 1 çay bardağı zeytinyağı ve 1,5-2 yemek kaşığı dolmalık fıstık ile (fıstıklar pembeleşene kadar) kavurun2 2 su bardağı pirinci yıkayıp soğanlara ekleyin 1-2 dakika daha kavurun sonra sırasıyla tencereye 1 yemek kaşığı kuru nane, 1,5 tatlı kaşığı karabiber, 1 tatlı kaşığı tarçın, 2 kesme şeker, 2 yemek kaşığı kuş üzümü, yarım limonun suyu ve 1 su bardağı kıyılmış maydanoz ekleyip karıştırın tencereye 1 tatlı kaşığı tuzu ve 1 çay bardağı kaynamış suyu ilave edin çok kısık ateşte pirinçler suyu çekene kadar demlendirin pirinçler suyu çekince tencerenin altını kapatıp soğutun
3 diğer tarafta yarım kg salamura asma yaprağını ılık suyla - 4-5 kez suyu değiştirerek - yıkayın yaprakları iki avucunuz arasında sıkarak sudan çıkartın her bir yaprağı avucunuz içine alın, ortasına 1 tatlı kaşığı içten koyun yaprağı sigara böreği gibi sarın
4 pişireceğiniz tencerenin dibine bir sıra yaprak serin (böylece dibi tutmaz) üzerlerine sarmaları dizin en sonunda üzerlerine bir sıra daha yaprak kapatıp yarım çay bardağı zeytinyağı gezdirin (ekşi olsun isterseniz yarım limon suyu da ekleyebilirsiniz)
5 yaprakların üzerine bir tabak kapatın ve 2 su bardağı kaynamış su ekleyin tencereyi ateşe koyun su kaynamaya başlayınca ateşi kısıp 30 dakika pişirin piştikten sonra sarmaları soğutup servis tabağına dizin limon dilimleri ve maydanoz yaprakları ile süsleyip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.