Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
kestane, püresi, reçeler, reçeli

Reçeler Kestane Püresi Reçeli

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçeler Kestane Püresi Reçeli






Reçeler Kestane Püresi Reçeli
Kestane Püresi Reçeli

Bir zamanlar istanbul konaklarında çok pişirilen, günümüzde ise hemen hemen unutulmuş "kestane püresi reçeli" çok besleyicidir

Kullanılacak malzeme:
1 kg iri kestane,
3 su bardağı tozşeker,
1+1/4 bardak su,
2 çay kaşığı vanilya

Yapılışı:
Kestaneler yıkandıktan sonra, bıçakla kabukları hafifçe yarılır ve kaynar suya atılır Kestaneler 5-10 dakika kaynatıldıktan sonra suyu dökülür Kabuklan ve iç kabuklan iyice ayıklanır Sonra bir tencerede, üzerini örtecek miktarda suyla kuvvetli ateşte kaynatılır Kestaneler iyice yumuşayınca suyu dökülür Kestaneler iyice ezilerek püre haline getirilir Püre haline gelmiş kestane tencereye konur Üzerine 1+1/4 bardak su, tozşeker ve vanilya ilave edilir, çok hafif ateşte karıştırılarak pişirilir Kestane koyu bir bulamaç haline gelince tencere ateşten indirilip soğumaya bırakılır Tatlı soğuyunca kavanoz veya kâselere boşaltılır ve gerektikçe kullanılır Bu tatlı çocuklar için çok besleyici olduğu gibi turta yapımında da kullanılır, istenirse kestane reçeline su yerine süt de konulabilir

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.