Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
erik, reçel, reçeli, tarifi, tarifleri, yapılışı

Reçel Tarifleri - Erik Reçeli Tarifi Ve Yapılışı

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Reçel Tarifleri - Erik Reçeli Tarifi Ve Yapılışı






Reçel Tarifleri - Erik Reçeli Tarifi Ve Yapılışı
Erik Reçeli

Malzemeler;


* 1 kg erik
* 1 kg toz şeker
* 1,5 su bardağı su
* 1 limon suyu veya 1 gr limon tuzu


Hazırlanışı;


1 Erikler yıkanır İkiye ayrılıp çekirdekleri çıkarılır
2 Şeker, su tahta bir kaşıkla karışıtırarak kaynatılır Kıvamı koyulaşınca erikler ilave edilir
3 Meyveler çok ezilmeden limon suyu veya limon tuzu ilave edilir bir taşım kaynatılır
4 Ocaktan alınır ılınınca kavanozlara doldurulur


Erikler iriyse doğranabilir biz reçellerin tanelerini ve iri olanlarını tercih ediyoruz
alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.