![]() |
Ramazan Fırsatını Kaçıranlar |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Fırsatını KaçıranlarRamazan fırsatını kaçıranlar Ramazan fırsatını kaçıranlar Ebu Hüreyre Radiyallâhu Anh rivayet ediyor: Resul-i Ekrem Efendimiz Sallallâhu Aleyhi Vesellem bir gün minbere çıkmışlardı ![]() ![]() Minberden indikten sonra Ashab-ı Kiram sordu: “O anda ne ile meşguldünüz, ya Resulallah?” Resulullah Sallallâhu Aleyhi Vesellem şu açıklamada bulundu: “O anda Cebrail geldi, şöyle dedi: “‘Bir kul Ramazan’a erişir de affolunmadan çıkarsa, burnu yerde sürünsün ![]() “Ben de ‘Âmin’ dedim ![]() “Sonra tekrar dedi ki: “‘Bir kulun yanında senin ismin söylenir de, sana salavat getirmezse, burnu yere sürünsün’ dedi ![]() “Ben de ‘Âmin’ dedim ![]() “Daha sonra da şöyle dedi: “‘Bir kul anne-babası veya ikisinden birisi yanında bulunur da, rızalarını kazanmayıp Cennete giremezse, onun da burnu yere sürünsün’ dedi ![]() “Ben de ‘Âmin’ dedim ![]() ![]() Ramazan, orucuyla, namazıyla, sadaka ve zikirleriyle, Kur’ân’ı ve hayır-hasenatıyla önümüze açılan birer fırsatlar zinciridir ![]() ![]() ![]() ![]() Kul olarak, insan olarak, şeytan ve nefsin elinde ıstırap çeken, çeşitli şekillerde günah ve isyan girdaplarına sürüklenen herkesin kendini arındırma, temizleme, temize çıkarma, aklandırma ve paklandırma yollarıdır ![]() Akıl ve irade bu nimetlerden istifade etmeyi gerektirir ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Bu açıdan Ramazan’ın bereketinden, vakit ve fırsat buldukça istifade etmek lazımdır ![]() ![]() Böylece hem Allah’ın rahmetini kaybeder, hem Peygamberimizin yakınlık ve şefaatini yitirir, hem de meleklerin duasından ve istiğfarından uzak kalır ![]() Bunun için elden geldikçe kendimizi Allah’a, Resulüne ve meleklerine sevdirmek gerekiyor ![]() Mehmet Paksu |
![]() |
![]() |
|