Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Forum İslam > İslami Genel Konular

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
bulasiniz, oruç, sihhat, tutunuz

Oruç Tutunuz Ki Sihhat Bulasiniz

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Oruç Tutunuz Ki Sihhat Bulasiniz






OruÇ tutunuz kİ sihhat bulasiniz

ORUÇ TUTUNUZ Kİ SIHHAT BULASINIZ
Bir batılı şöyle diyor:
'İnsan, Allah için yaptığı fedakârlık nisbetinde kulluk zevkini tadıyor İnsana, Allah için kayda değer bir fedakârlık yapma hissini oruç kadar veren bir başka ibâdet düşünemiyorum Rabbiniza olan müthiş sadâkatle, 'ya!' deyince yiyor, 'yeme!' deyince çekiliyorsunuz Bilhassa iftar sofrasında, her şey hazırlanırken, onun 'ye!'emrini beklemenin heyecanlı zevkini tadıyorsunuz Bu, bizim çok yabancı olduğumuz bir ulvî histir Ancak bu güzel kulluk heyecanıyla yürekler, hakiki Allah inancını bütün haşmetiyle hissedebilir Bizim ibâdetlerimizde hâkim olan; sathîlik, katılık, heyecansızlık ve kuruluktur Oruçla gelen kulluk zevkini ben de yaşamak istiyorum'(İlâhiyatçı Maienne Meier)
Dr Helga Bühler de şunları söylüyor:
'Açlık grevi ile oruç arasındaki fark, insanın niyetidir Oruç, pozitif ve istekli bir harekettir Açlık grevi ise, öfke ve gadaptan kaynaklanır Bİlindiği gibi öfke ve sinirlilik halleri mide asidi üretmekte, mide asidi ise acıkmaya sebep olmaktadır Dolayısiyle oruçlu kişi açlık hissetmezken, diğeri büyük bir açlıkla karşı karşıyadır'
Peygamber (sav)Efendimiz de, asırlar öncesinden bu hakikati şu mübârek hadîs-i şerifleriyle hulâsa olarak ifâde buyurmuşlardır: 'Oruç tutunuz ki, sıhhat bulasınız'(Terğîb, 2,83)

Kaynak: Fazilet Takvimi 7 Ocak 1997

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.