|
![]() ![]() |
|
Konu Araçları |
ayında, bağışlanacağı, bağışlanması, günahların, ramazan |
![]() |
Ramazan Ayında Günahların Bağışlanması - Günahların Bağışlanacağı Ay Ramazan |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Ramazan Ayında Günahların Bağışlanması - Günahların Bağışlanacağı Ay RamazanRamazan Ayında Günahların Bağışlanması - Günahların Bağışlanacağı Ay Ramazan Ramazan Ayında Günahların Bağışlanması - Günahların Bağışlanacağı Ay Ramazan Ramazan Ayında Günahların Bağışlanması Günahların Bağışlanacağı Ay - Ramazan Ayında Af Dilemek Abdullah Bey: “Peygamber Efendimiz (asm), ‘Kim Ramazan ayını Allah’tan sevap umarak tutarsa geçmiş günahları af olur’ buyuruyor ![]() Bediüzzaman Hazretlerinin ifadesiyle Ramazan ayı ahiret ticareti için gayet kârlı bir meşher, bir pazardır ve uhrevî hâsılat için gayet münbit bir zemindir ![]() ![]() ![]() Ramazan-ı Şerif ayındaki oruçla kulun bütün günahlarının affedilmesi bu açıdan kula yepyeni bir beyaz sayfa açıyor ![]() ![]() ![]() ![]() Şimdi konuyla ilgili haberlerin ve müjdelerin bir kısmını buraya alalım: Resûl-i Ekrem Efendimiz (asm) buyurdular ki: *”Beş vakit namaz kendi arasında, bir Cuma namazı diğer Cuma namazına kadar, bir Ramazan diğer Ramazana kadar hep kefarettirler ![]() ![]() *Muaz İbnu Cebel (ra) anlatıyor: “Bir seferde Resûlullah’la (asm) beraberdik ![]() ![]() “Ey Allah’ın Resulü” dedim ![]() “Mühim bir şey sordun ![]() ![]() “Evet ey Allah’ın Resûlü” dedim ![]() “Oruç günahlara ve Cehenneme perdedir ![]() ![]() ![]() *Talha İbnu Ubeydillah (ra) anlatıyor: “Beli kabilesinden iki kişi Peygamber Efendimiz’in (asm) yanına geldiler ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Talha (devamla) der ki: “Ben rüyamda gördüm ki: ‘Ben Cennetin kapısının yanındayım ![]() ![]() ![]() ![]() Sonra, adam benim için geri geldi ve: ‘Sen dön, senin Cennete girme vaktin henüz gelmedi!’ dedi ![]() Sabah olunca Talha (ra) bu rüyayı halka anlattı ![]() ![]() ![]() “Bunda şaşacak ne var?” buyurdular ![]() “Ey Allah’ın Resulü! Bu zat din için çalışmada öbüründen daha gayretli idi ve şehit oldu ![]() ![]() “Berikisi ondan sonra bir yıl hayatta kalmadı mı?” buyurdu ![]() “Evet!” dediler ![]() “Ve o Ramazan ulaşıp oruç tutmadı mı, bir yıl boyu şu kadar namaz kılmadı mı?” buyurdu ![]() “Evet!” deyince, Resûlullah (asm): ‘Şu halde ikisinin arasında bulunan mesafe gök ile yer arasındaki mesafeden fazladır!’ buyurdular ![]() Yüce dinimizde bir takım günah ve hatalar için şüphesiz telâfi yolları gösterilmiştir ![]() ![]() ![]() Kul bir yandan eksikliklerini telâfi etme gayreti içinde olur; bir yandan da tevbe ve istiğfarda bulunur ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Dipnotlar: 1- Mektubat, s ![]() ![]() 2- Müslim, Taharet 14, (223); Tirmizî, Salat 160, (214) ![]() 3- Tirmizi, İman, 8 ![]() 4- Kütüb-ü Sitte, 1186 ![]() |
![]() |
![]() |
|