![]() |
Yemek Tarifleri Uludağ Pilavı |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Yemek Tarifleri Uludağ PilavıYemek tarifleri Uludağ Pilavı UludağPilavı ![]() 3 su bardağı pirinç 100 gr tereyağı 2 su bardağı kestane 2 adet kesme şeker 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et 1 çorba kaşığı kusu üzüm 1 adet havuç 1 adet portakal 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber tuz Yemeğin Tarifi 3 su bardağı pirinci ayıklayın, 1 saat kadar tuzlu suda bekletin ![]() ![]() ![]() ![]() Üzerine 3 su bardağı sıcak su, 2 adet kesme şeker, 1 su bardağı haşlanmış kuşbaşı et, 1 çorba kaşığı kuru üzüm, 1 adet kibrit çöpü biçiminde doğradığınız havucu ilave edip karıştırın ![]() ![]() Ateşten aldığınız pilava, 1 adet rendelenmiş portakal kabuğu, 1 çay kaşığı tarçın, yenibahar, karabiber ekleyin ![]() ![]() |
![]() |
![]() |
|