07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifi Domatesli Pilav
Yemek tarifi Domatesli Pilav
DomatesliPilav
Malzemeler
400 gr Pirinç
100 gr margarin
200 gr Domates
1 çorba kaşığı Tuz
2 bardak Et suyu
Yemeğin Tarifi
Ön hazırlık olarak pirinci ayıklayın Orta boy bir tencereye koyup, üzerini birkaç parmak aşacak kadar tuzlu ılık su ilave edin Bunun için 1 çorba kaşığı tuz kullanın Pirinci 2 saat ıslatın Bu sürenin sonunda bir süzgece aktarıp, süzülmeye bırakın
Domatesi, kabuklarını soyup çekirdeklerini temizledikten sonra iri zar biçimi doğrayın
Pirinci, üzerinden soğuk su geçirerek 3 kere yıkayın Her yıkayışta pirinci tekrar tencereye koyup üzerine su ilave ettikten sonra, iki elinizle harmanlayarak nişastasının suyun üzerine çıkmasını sağlayın Sonra bu nişastalı suyu döküp, işlemi yineleyin
Et suyunu bir taşım kaynatıp, bir kenara alın Yağın beşte birini küçük bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızınca domatesleri ilave edin Sık sık karıştırarak, domatesler suyunu bırakıp tekrar çekinceye kadar pişirin Et suyunu katın Bir taşım kaynatın Ateşi iyice kısın Domatesleri et suyunda 15 dakika pişirin
Kalan 80 gram yağı orta boy bir tencerede, orta ateşte eritin Yağ kızmaya başlayınca pirinci ilave edip, bir kevgirle sık sık karıştırarak, 8-10 dakika kavurun Kalan 2 tatlı kaşığı tuz ve domatesli et suyunu ilave edin 2-3 dakika kaynamaya bırakın Kevgirle birkaç kere karıştırın Tencerenin kapağını sıkıca örtün
Ateşi iyice kısın Pirinci 18-20 dakika, suyunu iyice çekinceye kadar pişirin Ocağı kapatın Tencerenin kapağını açıp, pilavın üzerine temiz bir bez örtün Kapağı tekrar kapatın Domatesli pilavı, bu şekilde ocak üzerinde 15-20 dakika demlendirin
|
|
|