Yemek Tarifleri Safranlı Pilav |
|
|
#1 |
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Yemek Tarifleri Safranlı PilavYemek tarifleri Safranlı Pilav SafranlıPilav (2 Kişilik) Malzemeler2 tutam safran Bir buçuk su bardağı sıcak su 1 çorba kaşığı tereyağı 1 su bardağı ince, uzun taneli pirinç Tuz Yemeğin Tarifi 2 tutam safranı bir buçuk su bardağı sıcak suyla karıştırın, 1 çorba kaşığı tereyağını bir tencerede eritin Yağ kızdıktan sonra yıkanmış ve suyu süzülmüş 1 su bardağı ince, uzun taneli pirinci ekleyin![]() 1-2 dakika kavurduktan sonra safran eklediğiniz bir buçuk su bardağı sıcak suyu ilave edin Tuzunu ayarlayın Önce harlı ateşte sonra kısık ateşte pirinçler suyu çekene dek pişirin 15 dakika demlendirdikten sonra servis yapın
|
|
|
|