Pişirmeden Cheesecake (Peykek) |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pişirmeden Cheesecake (Peykek)Pişirmeden Cheesecake (peykek) No Bake Cheesecake ♥ ESSELÂMÜ ALEYKÜM ♥ Cumanız mübârek olsun güzel dostlar, ümmeti Muhammed için yaptığımız dualarımız arşı alâya ulaşan dualarla bulşsun inşallah Ey iman edenler! Cuma günü namaza çağrıldığınız zaman, hemen Allah’ı anmaya koşun ve alışverişi bırakın Eğer siz gerçeği anlayan kimseler iseniz elbette bu, sizin için daha hayırlıdır (Cuma/9) Cuma günününe hürmeten o saatte, işverenlerimizin dükkanlarını kapatması, işçilerin cuma namazını kaçırmamak için azami gayret göstermesi, biz hanımlarında alışverişde bulunmaması, Cumanın bereketine, sevabına hakiki manâda talepkâr olabilme hassasiyetini gösterebilirsek inşallah kazancımız olacaktır Bilgisayarımdaki âni sorunlar yüzünden siz dostlarımla ve Cahidemle haberleşemediğim bu süre bana çok uzun geldi Bu dezavantajı, avantaja çevirerek şehirdışındaki işlerimizi halledip döndük çokşükür Cheesecake-Peykek tarifleri arasında, bizim alışık olmadığımız tarzda sadece yoğurtla ve krem peynirle yapılanları, kasede sunulanları arasında kararsız kalarak, diyabetliler ve diyettekiler içinde hafif bir tat olması için kendime göre bir tarif uyarladım Ve sonuç olarak ortaya çıkan bu peykekin özelliği, kremamsı yumuşak peykek sevenler için pişirilmeden hazırlanabilir olmasının yanısıra benim gibi sert, dolgulu tok bir tat arayanlar ise tarifde hiçbir değişiklik yapmadan fırınlayabilirler, ben her ikisinide denedim ama buraya pişmiş halinin resmini koymaya fırsat bulamadan bitti Bu kolay cheesecake-peykek tarifimi sevgili PAPATYA68 Aynur ablacığımın evsahipliğini yaptığı PASTALAR ve KEKLERetkinliğine sevgimle beraber gönderiyorum Canım Aynur ablam etkinliğin hayrlı bereketli olsun, ışıl ışıl pozitif enerjinle çok kolay üstesinden geleceksin Allahın izniyle Ben 22cm çapında kelepçeli kalıp kullandım, sizler daha yüksek bir cheesecake-peykek isterseniz daha küçük bir kalıpta yapabilirsiniz veya malzemeyi yarım ölçü daha çoğaltarak yapabilirsiniz Malzemeler: Taban hamuru: * 6 yemek kaşığı (1 çay bardağı) oda sıcaklığında yumşatılmış tereyağı * 1 çaybardağı (klasik küçük olanından), granül tatlandırıcı veya tozşeker *1 yumurta *1 + 1/4 su bardağı kepek unu *1/4 su bardağı beyaz un *1 tatlı kaşığı tarçın *1 tatlı kaşığı vanilya Dolgu malzemesi: *1/2 su bardağı süzülmüş yoğurt *450 gr tuzsuz krem peynir *1,5 su bardağı lor peyniri (ricotto) *1 yumurta *1 yemek kaşığı nişasta *3/4 su bardağı çiğ krema *1/2 su bardağı granül tatlandırıcı veya tozşeker Yapılışı: *Önce hamurunu hazırlamak için, yumuşak tereyağına granül tatlandırıcı veya tozşekeri ekleyerek yedirin *Diğer malzemeleride ekleyerek yoğurun *Elde ettiğiniz hamuru kelepçeli kalıbın tabanını kaplayacak şekilde yayın *170 derece 350F fırında 20 dk pişirin ve soğumaya bırakın Dolgu malzemelerini hazırlarken sulanmaması için blendırı sürekli değil, ara vererek çalıştırın *Krem peynir, granül tatlandırıcı veya tozşekeri blendır ile karıştırın *Yoğurt hariç diğer malzemeleride ilave ederek krema kıvamı elde edin ve en son yoğurdu ekleyerek kısa süreli karıştırın *Taban bisküvisinine dökün ve kalıbı hafifçe sallayın *Buzdolabında 1 gün beklettikten sonra servis edebilirsiniz Fırında pişirmek isterseniz: *Hazırladığınız cheesecake-peykekinizin altını ve etrafını kalıbınızın ortasına gelecek kadar alüminyum folyo ile sarın *Kalıptan daha geniş derince bir tepsinin yarısına kadar sıcak su koyun *Kalıbınızı bu su dolu tepsiye oturtup önceden ısıtılmış 165 derece 325 F fırında 45 dk pişirin *Oda sıcaklığında soğuduktan sonra 6 saat buzdolabında bekletin Üzerini dilediğiniz meyvalarla süsleyebilirsiniz, afiyet olsun Jibek |
|