07-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Doğum Günü Pastası 1
Doğum Günü Pastası 1

Yeni bir yaş  
Malzemeler :- 4 adet yumurta
- 1
5 su bardağı şeker
- 1
5 su bardağı un
- 4 çorba kaşığı kakao
- 1 poşet kabartma tozu
- 1 poşet vanilin
Kreması için :- 3 su bardağı süt
- 2 kahve fincanı şeker
- 2 kahve fincanı un
- 1 poşet vanilin
- 1 poşet krem şanti
- 3 adet muz
Üzeri için :- 2 poşet krem şanti
- Süsleme şekerleri
- Çay kaşığının ucuyla kırmızı gıda boyası
Yapılışı :[*] Pandispanyası için, yumurta ve şekeri mikserin yüksek hızında 4-5 dk çırpın Ayrı kapta iki defa elediğiniz unu, kakaoyu, kabartma tozunu ve vanilini yumurtalı karışıma ekleyin ve mikserin düşük hızında çırpın Yağlanmış 26cm kelepçeli kalıpta, önceden ısıtılmış 160 dereceli ısıda batırdığınız kürdan temiz çıkıncaya kadar pişirip, kalıptan çıkarmadan soğumaya bırakın [*] Ara kreması için, sütü tencereye koyun, unun topaklanmaması için azar azar ekleyin Şekeri ilave edip, orta hararetli ısıda arada karıştırarak muhallebi kıvamına gelip göz göz oluncaya kadar pişirin Soğumaya bırakın Üzerinin kabuk tutmaması için arada karıştırın Soğuyan kremaya, ayrı kapta 1 su bardağı süt ile çırptığınız krem şantiyi ekleyip mikserle 2-3 dk çırpıp buzdolabına kaldırın [*] Pandispanyayı, uzun bir bıçakla veya ip yardımı ile 3'e kesin Kelepçeli kalıbın alt kısmını takmadan kekin bir parçasını geniş bir tabağa koyun (Yani sadece kelepçeli kalıbın kenarları olacak ) Kekin üst kısmını fırça yardımıyla sütle ıslatın Kremadan bir miktar koyup dilimlenmiş muzları dizin, üzerine tekrar krema koyup, kekin diğer kısmını üzerine kapatarak biraz bastırın Kekin diğer kısmını fırça yardımıyla sütle ıslatın Kremadan bir miktar koyup, muzları üzerine dizin, tekrar krema sürüp, kekin son parçasını üzerine kapatıp biraz bastırın Bu şekilde buzdolabında 1 saat dinlendirin Üzeri için, 2 poşet krem şantiyi 2 su bardağı sütle çırptıktan sonra gıda boyasını ekleyip bir müddet daha çırpın Buzdolabına kaldırın [*] Pastanın kenarlarındaki kelepçeyi dikkatlice çıkarıp, buzdolabında dinlendirdiğiniz kremadan pastanın kenarlarına ve üzerine sürüp, süsleyin Pastayı bir gece buzdolabında dinlendirdikten sonra servis yapın [*] Afiyet bal şeker olsun
|
|
|