Pasta Tarifleri-Tencere Pastası |
07-28-2012 | #1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
Pasta Tarifleri-Tencere PastasıPasta tarifleri-Tencere pastası Tencere Pastası Pandispanyası için 4 orta boy yumurta 1 su bardağı şeker 1 yemek kaşığı nişasta dahil bir su bardağı un yarım paket kabartma tozu Kreması 5 su bardağı süt 6 yemek kaşığı un 1 yemek kaşığı nişasta 7 yemek kaşığı şeker 4 yemek kaşığı hindistan cevizi 200 grlabne peyniri Yapılışı *Yumurta ve şekeri iyice çırpın *Un ve kabartma tozunu da ilave edip hafifçe tekrar çırpın *Yağlanıp unlanmış bir kaba kek hamurunuzu dökün *Büyükçe bir tencerenin içine keki oturtun *Kalıbın yarısına gelene kadar su doldurun *Tencerenin ağzına bir havlu kapatın *kapağını kapatıp kaynamaya bırakın *Kaynamaya çıktıktan sonra altını iyice kısın, *Tencereden gelen tak tak seslerini umursamayın *Kekiniz pişerken kremanızı hazırlayın,bunun için labne ve vanilya haricindeki bütün malzemeleri tencereye koyup karıştırarak pişirinİlk sıcaklığı geçene kadar bekleyinardından labne peynirini ve vanilyasını koyup iyice çırpın *25 dakika boyunca ağzını hiç açmayın *altını kapattıktan sonra,15 dakikada o şekilde bekleyin bu sürenin sonunda artık kekinizi çıkarabilirsiniz *Keki çıkardıktan sonra soğumasını bekleyin ve kekinizi ikiye bölün * Keki pişirdiğiniz kabı strech filmle kaplayın kekin yarısını içine yerleştirin *Ortasına kremanın yarısını dökün *Üzerine kekin diğer parçasını yerleştirin ve bir kaç saat buzdolabında bekleyin *Daha sonra kremanın diğer yarısıyla pastanızın üzerini kaplayınİstediğiniz gibi süsleyin TENCERE PASTASININ PÜF NOKTALARI *Öncelikle bilinki tencerede kek pişirmek,fırındakinden daha kolaydırnem oranı yüksek olduğu için kabarması daha fazladır,ve daha yumuşaktır *Önemli olan verilen süre içerisinde kekin ağzını hiç açmamaktırSu koymayıda unutmayın fakat suyu fazla koyarsanız,kaynama esnasında su kekin içine girebilir Alıntıdır |
|