![]() |
Frambuazlı Cheesecake-Peykek |
![]() |
![]() |
#1 |
Prof. Dr. Sinsi
|
![]() Frambuazlı Cheesecake-PeykekFrambuazlı Cheesecake-Peykek Raspberry Cheesecake ![]() ![]() ![]() ![]() Frambuazlı cheesecake-Peykek için Malzemeler: Tabanı: *20 cm ![]() *3 su bardağı öğütülmüş bisküvi (graham -----er kullandım) *120 gr ![]() * Tercihe göre tarçın-ceviz-fındık ilave edebilirsiniz ![]() Dolgusu: * 650 gr ![]() *1,5 su bardağı sour cream (yoğurt kıvamında ama daha yağlı ekşi bir krema türü, Tr ![]() *1 su bardağı tozşeker *3 yumurta Sosu: *2 su bardağı dondurulmuş frambuaz (çilek veya vişnede olabilir) *1/2 su bardağı frambuaz taneleri (süslemek için) *1 su bardağı tozşeker *1 tatlı kaşığı tepeleme buğday nişastası (buğday nişastası daha berrak olmasını sağlıyor) *1 yemek kaşığı tereyağ ![]() ![]() YAPILIŞI: Tabanı: *Eritilip ılınmış tereyağını öğütülmüş bisküviyle karıştırın *Kelepçeli kalıbın tabanına serin ve elinizle hafifçe bastırarak düzleştirdikten sonra buzdolabında bekletin Dolgusu: *Bütün malzemeler oda ısısında olmalı *Fırını 165C-325F ısıtmaya başlayın *Krem peyniri çırparak pürüzsüz hale getirin *Tozşekeri azar azar ekleyerek krema haline getirinceye kadar çırpın *Yumurtaları her seferinde birer birer ilave ederek iyice yedirdin *Sour kremi ilave edip karıştırın pürüzsüzleşince çırpmayı bırakın *Soğumuş taban hamurunun üzerine dökün ve kabarcıkları engellemek için kalıbı hafifçe sarsın *Kalıbınızın altından yan duvarını kaplayacak şekilde alüminyum folyo ile iyice sarın *Kalıbınızdan daha büyükçe bir tepsiye su koyarak kalıbı oturtun (oluşacak buhar, peykekinizin yüzeyinin çatlamasını engelliyecektir) *Fırına verdikten sonra 45 dk ![]() * Peykekinizin rengi çok hafif sarıya dönecek gibiyken ve sarstığınızda orta kısmı jöle gibi titriyorken fırından çıkartın, soğuyunca kıvamına gelicektir (daha fazla fırında tutarsanız hem çatlar hem kurur) *Fırından çıktıktan 10 dk ![]() *Kelepçeyide çıkartarak servis tabağına alın ve oda ısısında soğumasını bekleyin ![]() Sosu: *Bütün malzemeyi küçük bir tencere içinde karıştırın *Sürekli karıştırarak orta ısılı ateşte kaynama derecesine gelmesini bekleyin kaynadıktan sonra 10dk ![]() ![]() *Soğumuş peykekinizin üzerini kapladıktan sonra en az 5 saat buzdolabında bekletin *Servisten yarım saat önce buzdolabından çıkartarak üzerini meyve taneleriyle süsleyin ![]() ![]() Jibek |
![]() |
![]() |
|