Geri Git   ForumSinsi - 2006 Yılından Beri > Toplum ve Yaşam > Yemek Tarifleri

Yeni Konu Gönder Yanıtla
 
Konu Araçları
parfe, parfelerlimonlu, tarifi

Parfeler-Limonlu Parfe Tarifi

Eski 07-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Parfeler-Limonlu Parfe Tarifi






parfeler-limonlu parfe tarifi
Annemden aldığım, yiyen herkesin çok beğendiği bu limonlu parfe tarifi, yaz günleri için ideal (Tabii benim gibi kışın da dondurma yemekten hoşlananlar, yaz-kış yiyebilir Limonlu tatlıları seviyorsanız, bunu mutlaka bir kere denemenizi tavsiye ediyorum
Parfe için malzemeler:

- 2 poşet krem şanti

- 1 su bardağı süt

- 2 yumurta

- 1 su bardağı şeker

- 3 limon

2 poşet krem şantiyi, süt ile çırpın Ayrı bir kapta yumurtaları şekerle çırpın Şeker yumurtaların içinde iyice erisin Karışımı krem şantinin içine ekleyin Üzerine 3 limonun suyunu ve kabuklarının rendesini de ekleyip, hepsini karıştırın Parfeniz hazır
Şimdi bir de tabanını yapalım:


Tabanı için birçok seçenek var Ben cheesecake altı yapmayı tercih ettim
Tabanı için malzemeler:

- 1 paket yulaflı bisküvi

- 50 gram erimiş margarin

Bisküvileri mutfak robotuna koyup, iyice toz haline getirin İçine eritilmiş margarini de ekleyip, iyice karıştırın Parfeyi koyacaginiz orta boy bir borcamın dibine kaşıkla bastıra bastıra döşeyin Dümdüz bir katman yapmaya gayret edin Ardından 180 derece fırında 10-15 dakika pişirin

Taban soğuyunca parfeyi üzerine döküp, buzlukta (derin dondurucuda) donuncaya kadar tutun Yemeden 45 dakika kadar önce oda sıcaklığına çıkarın ki, biraz erisin


Tavsiye: Bildiğiniz gibi limon ve çikolata birbirine çok yakışıyorlar O yüzden ben limonlu parfenin yarısını döktükten sonra, arasına biraz damla çikolata serptim Sonra geri kalan parfeyi çikolataların üzerine yaydım Hazır damla çikolataların tadını çok sevmediğim için, bir dahaki sefere, sevdiğim bir çikolatadan alıp (mesela bir Toblerone) bol bol rendelemeye karar verdim Bence çikolata çok yakıştı

Tabanını çok kalın yapmamaya dikkat edin Kullanacağınız borcamın boyutuna göre bisküvi miktarını azaltabilirsiniz Ama taban yarım santimetreden kalın olmasa daha iyi olur Aksi halde kesmesi, yemesi zor oluyor

Taban için yulaflı bisküvi kullanmak zorunda değilsiniz Bebe bisküvisi, kakaolu bisküvi, pötibör veya hepsinin karışımını da kullanabilirsiniz Bisküvi artarsa sonra kullanmak için, buzdolabında tutabilirsiniz Hatta annemin tarifinde, bisküvinin içine fındık da konuyordu Ben kekte veya kurabiyede fındık-fıstık kullanmayı çok sevmediğim için hiç tercih etmedim; ama sevenler fındığı deneyebilirler

Yukarıdaki malzemelerle hazırlanan limonlu parfeyi 8 dilim olarak düşünürsek,
1 dilim limonlu parfenin kalori değeri: 343 kkal

“Ben diyetteyim, bu kalori çok fazla!!!” diyorsanız; o zaman limonlu parfenin tabanını yapmadan sadece parfesini yapın O zaman;

Alıntı Yaparak Cevapla
 
Üye olmanıza kesinlikle gerek yok !

Konuya yorum yazmak için sadece buraya tıklayınız.

Bu sitede 1 günde 10.000 kişiye sesinizi duyurma fırsatınız var.

IP adresleri kayıt altında tutulmaktadır. Aşağılama, hakaret, küfür vb. kötü içerikli mesaj yazan şahıslar IP adreslerinden tespit edilerek haklarında suç duyurusunda bulunulabilir.

« Önceki Konu   |   Sonraki Konu »


forumsinsi.com
Powered by vBulletin®
Copyright ©2000 - 2025, Jelsoft Enterprises Ltd.
ForumSinsi.com hakkında yapılacak tüm şikayetlerde ilgili adresimizle iletişime geçilmesi halinde kanunlar ve yönetmelikler çerçevesinde en geç 1 (Bir) Hafta içerisinde gereken işlemler yapılacaktır. İletişime geçmek için buraya tıklayınız.